USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

"Gaziantep, TEOG ve LYS’de Türkiye Ortalamasının Çok Altında"

Eğitimde Türkiye’nin en alt sıralarında yer alan Gaziantep’in TEOG ve LYS’deki başarısızlığı ’Eğitim Çalıştayı’nda bir kez daha gündeme geldi. Bu sınavlarda Gaziantep’in Türkiye ortalamasının çok altında yer aldığını söyleyen Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, “İlimizin konumu maalesef Türkiye ortalamasının altında. Türkiye ortalaması Türkçe’de 66 iken bizde 61. Matematikte 43 iken bizde 38. Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi’nde de Türkiye ortalamasının oldukça altındayız.” dedi.

"Gaziantep, TEOG ve LYS’de Türkiye Ortalamasının Çok Altında"
05-10-2015 14:32
Google News
Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eğitimde Başarının Artırılması Projesi kapsamında ’Eğitim Çalıştayı’ düzenlendi. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le birlikte çok sayıda eğitimci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı çalıştayın açılışında, şehrin eğitimdeki başarısız konumu da gözler önüne serildi. Gaziantep’in eğitim alanındaki durumunu ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan resmi rakamlara dayanarak açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, 2015-2016 eğitim öğretim dönemine ilişkin olarak görevlendirmelerini tamamladıklarını ve şu an boş geçen dersin bulunmadığını belirtti. 1 milyon 800 bini aşan nüfusta, 565 bin 954 öğrenci ve 20 bin 603 öğretmenle, eğitim öğretim camiasında büyük bir aile olduklarını dile getiren Yanmaz, dezavantajlı oldukları duruma da açıklık kazandırdı. 

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 28 olduğunu bildiren Yanmaz, “En yakın il Şanlıurfa’da bu oran 26,2. Daha sonra 24,5 ile İstanbul takip ediyor. Diğer tüm iller ise 20’nin altında. İl genelindeki okul sayımız da bin 101. Bunlardan 65 tanesi özel okul. Bin 36 resmi okulla birlikte derslik sayımız 12 bin 800. 2002’deki sayılarla günümüzdeki sayıları karşılaştıracak olursak yüzde 40’larda olan derslik sayının üzerine yüzde 60 daha koyduk. Yaklaşık 7 bin derslik ilave etmiş durumdayız.” ifadelerini kullandı. 

TEOG ve LYS’de de Gaziantep’in durumunu analiz eden Yanmaz, ilin Türkiye ortalamasının altında olduğunu şu sözlerle anlattı: “İlimizin konumu maalesef Türkiye ortalamasının altında. Türkiye ortalaması Türkçe’de 66 iken bizde 61. Matematikte 43 iken bizde 38. Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi’nde de Türkiye ortalamasının oldukça altındayız. Yaklaşık 210 okulumuz bu ortalamanın altında bulunuyor. LYS’de de durumumuz ortada. Türkiye ortalaması Matematik Fen’de (MF) 216, bizde 176. Yine Türkçe Matematik (TM) ve Türkçe Sosyal’de (TS) ortalamanın oldukça altında gözükmekteyiz. Okullarımızın yüzde 90’ı ortalamanın altında.” 

Eğitim Çalıştayı’na neden gerek duyduklarını da aktaran Yanmaz, “Özellikle tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek gazi şehrimizin eğitim sorunlarını tespit etmek, proje kirliliğini önleyip uygulanabilir olanlarını tespit ederek bir şemsiye altında toplamak, il genelinde yapılacak çalışmaları belirli bir takvime bağlamak, bütün kesimlerin dikkatini eğitim sistemi üzerine çekmek ve eğitim farkındalığı oluşturmak amacıyla bu çalıştayımızı düzenlemiş bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?