Türkiye’de Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında aşı uygulaması Ocak ayında başladı. Aşı uygulamasının başladığı ilk günden bu yana ülke genelinde 7 milyon 650 bin 138 kişiye aşı uygulandı. 1 milyon 238 bin 718 aşının uygulandığı İstanbul, en fazla aşının uygulandığı kent olurken, Gaziantep ise aşı uygulamasında emsal iller arasında geri sıralarda yer aldı.
AŞI UYGULAMASINA İLGİ AZ
Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep, aşı çalışmalarında 30 büyükşehir içerisinde 19.sırada yer aldı. Kentte 14 Ocak-24 Şubat tarihleri arasında 110 bin kişiye aşı uygulandı. Gaziantep’te aşı uygulamasına olan ilginin az olması dikkatlerden kaçmadı.
TOPLUM YÜZDE 70’İ AŞILANMALI
Nüfusun yüzde 60-70’inin aşılanması, bunun içinde büyük aşı kampanyası düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Aşı tereddüdü ve aşı reddi olmaması için şeffaf olunmalı. Aşıya dair tüm bilgileri vermemiz ve halka açık hale getirmeliyiz. Toplumun yüzde 70’i aşılanmadığı sürece bu salgından kurtulamayız. Önemli olan virüsün mutasyon geçirdiğinde bulaştırıcılığı, ölümcül olma durumu ve tedaviye yanıt verip vermediği. Şu ana kadar mutasyona uğramış virüsün bulaştırıcılığının yüksek olduğunu biliyoruz. İki ay önce Gaziantep’te mutasyonlu virüs olduğu söylendi, ancak daha sonra kentte olmadığı yönünde bir açıklama yapıldı. Her zaman istediğimiz, bilginin insanlara verilmesidir, bilgi saklanmamalı. Çünkü ne kadar doğru bilgi verirseniz, insanların güveni artar ve güven ilaca, tedaviye ve karantinaya uyumu sağlar” ifadelerini kullandı.