USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gaziantep'in kredi riski yüksek

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından 2021 Nisan Ayı verileri yayımlandı.

Gaziantep'in kredi riski yüksek
26-06-2021 14:07
Google News
 Yayımlanan verilere göre Gaziantep, Kredi Riski En Yüksek olan iller, Bireysel Kredi Tasfiye Olunacak Alacaklar Oranı En Yüksek İller, Bireysel Kredi Kartı Tasfiye Olunacak Alacaklar Oranı En Yüksek İller, Bireysel Kredi Kartı Riski En Yüksek İller ve İhtiyaç ve Diğer Kredi Tasfiye Olunacak Alacaklar Oranı En Yüksek iller arasında ilk 10’da yer aldı. Risk Merkezi verilerinde yer alan Gaziantep’e ilişkin bu veriler, , kentin borçlanma ve bu borçların ödenmesinde yüksek riske sahip olduğu, Kredi kartı, bireysel kredi, ihtiyaç ve diğer kredi ödemelerinde sorunlar yaşandığını ortaya koydu. 21 Haziran, 2021, Pazartesi 16:14 Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından aylık periyotlar halinde yayımlanan veriler ile İllerin kredi ve risk durumları ortaya konuyor. Risk Merkezi 2021 yılı Nisan ayı sayısı verilerinde Gaziantep ile ilgili çarpıcı veriler yer aldı.
76 MİLYON TL KREDİ KULLANILDI
2021 yılı Nisan ayı verilerine göre, Gaziantep’te 2021 Nisan ayına kadar Kamu Bankalarından 34 milyon 989 bin 375 TL,  özel bankalardan 42 milyon 214 bin 599 TL olmak üzere toplam 76 milyon 303 bin 914 TL kredi kullanıldı. Gaziantep bu kredi rakamı ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’nın ardından 6.sırada yer aldı.

GAZİANTEP’İN KREDİ RİSKİ YÜKSEK…

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından 2021 Nisan Ayı sayısında, Kredi Riski En Yüksek olan iller, Bireysel Kredi Tasfiye Olunacak Alacaklar Oranı En Yüksek İller, Bireysel Kredi Kartı Tasfiye Olunacak Alacaklar Oranı En Yüksek İller, Bireysel Kredi Kartı Riski En Yüksek İller ve İhtiyaç ve Diğer Kredi Tasfiye Olunacak Alacaklar Oranı En Yüksek illere ilişkin veriler yer aldı. Bu verilere göre Gaziantep, Kredi Riski En Yüksek iller arasında 10’uncu sırada yer aldı. Kredi talebinin yüksek olduğu ancak borçların ödenmeme olasılığının yüksek olduğu iller için kullanılan ‘Kredi Riski Yüksek’ tanımlaması Gaziantep için geçerli.
TASFİYE OLUNACAK ALACAKLARDA 8.SIRADAYIZ
Kentte Bireysel Kredilerde, tasfiye olunacak alacaklar yani tahsilinde sorun yaşanan kredi oranının yüksek olduğu bildirildi. Buna göre Gaziantep, Tasfiye Olunacak Alacaklar Bireysel Kredi Oranının En Yüksek Olduğu iller arasında 8.sırada yer aldı.

KREDİ KARTI ÖDEMELEİRNDE DE YÜKSEK RİSKLİYİZ
Bireysel Kredi Kartı Riski En Yüksek İller arasından 10.sırada yer alan Gaziantep’te, kredi kartı borçlarının da tahsilinde sorunlar yaşandığı görüldü. Bireysel Kredi Kartı Tasfiye Olunacak Alacaklar En Yüksek On İl sıralamasına göre Gaziantep, 5.sırada yer aldı. Kentte yaşayan yüz binlerce vatandaş tarafından kullanılan kredi kartlarının, borç tahsilinde sorunlar yaşandığı görüldü.
KREDİ ÖDEMELERİNDE TASFİYE ORANI YÜKSEK
Risk Merkezi Verilerine göre Gaziantep, ihtiyaç ve diğer kredilerin tahsilinde de yüksek riskli iller arasında yer alıyor. İhtiyaç ve Diğer Kredilerde, Tasfiye Olunacak Alacaklar Oranının en yüksek olduğu iller arasında Gaziantep 10’ununcu sırada yer aldı.

ÖDEMELERDE DE SIKINTI VAR

Risk Merkezi verilerinde yer alan Gaziantep’e ilişkin bu veriler, kentin borçlanma ve bu borçların ödenmesinde yüksek riske sahip olduğu, Kredi kartı, bireysel kredi, ihtiyaç ve diğer kredi ödemelerinde sorunlar yaşandığını ortaya koydu.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?