USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gaziantep'te vakalar düştü...

1 Temmuz tarihinde başlayan Normalleşme Süreci ve aşı çalışmalarının hız kazanmasının ardından vatandaşlar, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamaya başladı. Kent genelinde ortaya çıkan kuralsız manzara kentte endişe neden olurken, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan vaka haritasında Normalleşme Süreci’nde ilk kez vaka oranlarının gerilediği görüldü. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “Vaka oranlarında çok ciddi bir düş?

Gaziantep'te vakalar düştü...
27-09-2021 19:31
27-09-2021 20:00
GAZİANTEP
Google News

1 Temmuz tarihinde başlayan Normalleşme Süreci, salgınla mücadeleyi olumsuz etkiledi. Kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte kontrolsüzce normal hayatlarına dönen vatandaşlar, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymadı. Kurallara uyulmaması, hastalığın mutasyonlarla yayılım hızını artırması sonrası vaka artışı önüne geçilemez hale geldi.

VAKA ORANINDA YÜZDE 200 ARTMIŞTI

Gaziantep’te de her geçen gün artan vaka artışları, kısa süre içerisinde korkutucu bir hal aldı. 1 Temmuz öncesi 100 bin kişide görülen vaka oranlarının 21’lere gerilediği kentte vaka oranları 4-10 Eylül haftasında yüzde 200 oranında artarak 235,87’ye yükseldi. Bir dönem vaka artışı hızının en yüksek olduğu 10 ilden biri olan Gaziantep’te, aşılama çalışmalarının artmasıyla vaka artış hızında gerileme yaşandı. 4-10 Eylül tarihlerinde 100 bin kişide görülen vaka oranının 235,87’ye yükseldiği kentte, vaka oranı geriledi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 11-17 Eylül tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısını açıkladı. 100 bin kişide görülen vaka sayılarının açıklandığı haritada, Gaziantep’e ilişkin veriler yer aldı.

İLK KEZ AZALDI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 11-17 Eylül tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısını açıkladı. 100 bin kişide görülen vaka sayılarının açıklandığı haritada, Gaziantep’e ilişkin veriler yer aldı. Söz konusu verilerde, Gaziantep’te vaka oranları ilk kez geriledi. 4-10 Eylül haftasında 235, 87 olan vaka oranı 214, 88’e geriledi. Bu veriler ile 1 Temmuz’da başlayan Normalleşme Süreci’nde ilk kez vaka oranları geriledi.

“VATANDAŞLARIN HEPSİ AŞI OLMADI”

Vaka oranlarında meydana gelen gerilemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, vaka oranlarının gerilediğini ancak istenen seviyede olmadığını söyledi. Tiryaki, “Açıklanan vaka haritasında vaka oranlarının az da olsa düştüğünü gördük. Ancak çok ciddi bir düşüş yok, sokakların geldiği hali hepimiz görüyoruz. İnsanlar tamamen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymuyor. İşletmelere baktığımız, ne müşteriler ne de çalışanların maske takmadığını görüyoruz. Ekim ayında zorlanacağız gibi görünüyor. İnsanlar konunun ciddiyetinin farkında değil. Yalnız başına aşıya çok fazla güvenmemek gerekiyor, henüz vatandaşların hepsi aşı yatırmadı. O nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz” diye konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?