USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gaziantep'te Aşıya İlgi Azaldı

Korona virüse karşı en etkili korunma yöntemi olan Covid-19 aşısında çalışmalar devam ediyor. Ocak ayından bu yana devam eden aşılama çalışmalarında ilk doz aşılamada Mavi kategoriye yükselen Gaziantep’te, ikinci doz aşılama istenilen düzeyde olmadı. Geçtiğimiz haftalarda sarı kategoriye yükselen kentte, aşı çalışmalarına olan ilginin azaldığı görüldü.

Gaziantep'te Aşıya İlgi Azaldı
26-10-2021 11:42
26-10-2021 11:50
GAZİANTEP
Google News

Mart 2020 tarihinden bu yana ülkemizi etkisi altına alan Korona Virüs salgını ile mücadele devam ediyor. Dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybettiği salgında, aşı çalışmaları da hızla devam ediyor. Ülkemizde de faz-3 çalışmaları başlarken, vatandaşlara uygulanan Sinovac ve BionTech aşıları uygulanmaya devam ediyor.

AŞI UYGULAMASINA İLGİ AZALDI

Ocak ayında başlayan aşı çalışmalarından milyonlarca vatandaş aşı olurken, Gaziantep’te de aşılama oranları yüzde 65’in üzerine çıktı. Aşılamada Sarı kategoriye yükselen Gaziantep’te, eskiye nazaran aşı çalışmalarına olan ilginin azaldığı görüldü.

ENDİŞE ARTTI

Geçtiğimiz aylarda hınca hınç dolu olan aşı noktalarına az sayıda vatandaş aşı olmak için başvuruyor. Aşılama oranlarının düştüğü kentte söz konusu durum endişeyle karşılanıyor. Aşı karşıtlığının da devam ettiği kentte, aşı çalışmaların yavaşlamasına ise tepkiler devam ediyor. Kentte aşı çalışmalarındaki azalma mavi kategori hayallerine ulaşmanın zaman alacağı yönünde yorumlara neden oldu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?