h3>
Türkiye’nin ilk bölgesel
Gazeteciler Birliği
olan GAP Gazeteciler Birliği’nin 5’nci 0lağan
Genel Kurulu’nda gazetecilerin sorunları
tüm yönleriyle ele alındı.
GAP VE ANADOLU MEDYASI BU ÇATIDA BULUŞUYOR
Birlik üyelerinin yanı sıra çok sayıda gazetecinin de katıldığı genel kurulda İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra faaliyet raporunu okuyan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, “Gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve meslektaşlarımız arasında dayanışmanın gelişmesini hedef aldığımız çalışmalarımızda birçok konuda önemli sonuçlar elde ettik. Periyodik olarak yönetim kurulu üyelerimizle birlikte her yıl 3-4 genişletilmiş toplantıyla mesleki sorunların konuşulmasını ve çözüme kavuşturulması için gayret gösterdik. Bunlar arasında sonuca ulaştıklarımızda oldu hala çözüm bekleyenlerde var. Gazetecilerin yıpranma paylarının tekrar alınmasında mücadelemiz Türkiye’de meslektaşlarımız tarafından takdir gördü. Yazılı basında 10 punto zorunluluğunun 12 puntoya çıkarılması talebimiz ilgili kurumlarda inceleniyor. Radyo, televizyon, internet haber siteleri ve haftalık gazetelere özel reklam varılması taleplerimiz ilgi gördü ve ses getirdi. GAP bölgesinde Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinde önemli medya kuruluşları, yöneticileri ve çalışanları birliğimizin çatısı altında bir araya geliyor. Bunun yansıra İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra Azerbaycan ve KKTC’den de üyelerimiz var. Geleneksel GAP Oscarları ödül törenimizi de uluslararası arenaya taşıdık ve 29 Temmuz’da Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştireceğiz. GAP Gazeteciler Birliği olarak meslek teşekkülleri içinde parlayan bir yıldızız” dedi.
GAZETECİLERİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI
Konuşmasında, özellikle Güneydoğu’da görev yapan gazetecilere yönelik saldırılara da dikkat çeken Kıymaz, gazetecilerin can güvenliğinin bir an önce sağlanmasını isteyerek, “Son zamanlarda Gaziantep’te ve Şanlıurfa’da Suriyeli gazeteciler sokak ortasında öldürülüyor. Mardin Midyat’ta emniyet müdürlüğünü hedef alan saldırıyla ilgili gelişmeleri izlemek üzere ilçeye giden BBC Türkçe muhabiri Hatice Kamer ile AFP Muhabiri Mahmut Bozarslan ve serbest gazeteci Sertaç Kayar saldırıya uğrayarak linç edilmek istendi. Gaziantep’te GAP Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Diken evinden çıkarken saldırıya uğradı ve feci şekilde dövüldü. Son olarak yine Gaziantep’te Güncel Gazetesi Yayın Yönetmeni Murat Güreş gazete binasına girerken bıçaklı saldırıya uğradı ve yaralandı. Tüm bu olaylar artık bizleri endişelendirmeye başladı. Gazetecilerin can güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda demokrasi de tartışılır hale gelir. Yetkililer bir an önce meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlamalı ve sorumluları yakalayarak yargıya teslim etmeli” diye konuştu.
YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?
GAP Gazeteciler Birliği (GGB)’nin tek liste ile yapılan genel kurulunda işbaşı yapan yeni yönetim kendi arasında görev bölümü gerçekleştirdi ve Zeynel Abidin Kıymaz Genel Başkan oldu.
Yönetim Kurulu’nda ise Genel Başkan Vekili olarak Hamit Özpolat, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Çelik, Latif Şimşek, D. Mehmet Taş, M. Hanifi Kılıç ve İsmail Türk, Genel Sekreter Fahrettin Çelik, Genel Muhasip H. Metin Harıkçı, üyeler Tahir Gülebak, M. Saim Ayhan, Mehmet Canbek, Mehmet Ali Dağ, M. Baykan Sarıkaya, Bülent Toplu, Kemal Kutlu ve Rıfat Karaduman yer aldı.
Denetim Disiplin Kurulu Başkanlığına Hüseyin Turan getirilirken, üyeliklere ise M. Gökhan Bayram ve Kamer Ulucan seçildi.