USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GAİB Başkanı rakamları açıkladı

Düzenledikleri “Doku Kumaş Tasarım Yarışması”nın lansmanında konuşan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, ihracat rakamlarının bu sabah itibariyle %27’de olduğunu açıkladı.

GAİB Başkanı rakamları açıkladı
12-04-2021 20:36
12-04-2021 21:00
Google News
Bu yılki hedeflerinin  %25 büyümek olduğunu ifade eden Başkan Kileci, yapılan yarışmanın da bunun yararına olduğuna dikkat çekti. 

Kileci, gelen projelerin kumaş tasarımlarının ticarileşmeye uygun olup olmadıklarına bakacaklarını söyleyerek, bir teknik bir artistik olmak üzere iki jürinin olacağını; teknik jürinin ürünün yapılabilme ihtimallerine bakarak, ön elemeden geçireceğini söyledi. Sonraki adımda ise oradan geçen ürünlerin tamamının kendi kontrollerinde kalacağını ve tasarımcıyı, yarışmada dereceye kalsın ya da kalmasın üretici ile bir araya getireceklerini belirtti. Kileci’nin verdiği bilgiye göre; 10 tane ürün finale kalmış olacak ama onun dışında çok daha fazla ürünler de olacak. Onlar da bir şekilde üretici ile bir araya getirilecek. Kileci şöyle devam etti:

“Bu yarışmanın kaybedeni bize göre olmayacak. Kazananı olacak ve en büyük kazananı da hem sektör hem de bölgemiz, dolayısıyla ülkemiz olacak. 

Bu kadar problemlerin olduğu bir dünyada, biz hakikaten çok doğru işler yapıyoruz. Bizim bu yılki hedefimiz %25 büyümek. Bu, bölge olarak 12 milyar, şehir olarak 10 milyar ihracata ulaşabilmek. Bizim bu sabah itibariyle rakamlarımız %27’de. Dünyada bütün ülkelerin küçüldüğü bir ortamda Türkiye büyüyebiliyor, özellikle Gaziantep ve Güneydoğu bu kadar fazla büyüyor.

Biz her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyoruz; çünkü bizim beşeri sermayemiz, girişimci ruhumuz var. Biz ne olursa olsun, işine bakan bir milletiz. Bu bölge, böyle bir bölge.”

Bu yarışmanın da sektör, bölge ve ülke yararına yapıldığının altını çizen GAİB Koordinatör Başkanı A. Fikret Kileci, katılımcıların yaşının değil çıkardığı ürünün önemli olduğuna vurgu yaparak, yaş sınırının olmadığını ifade etti. 

Yarışmaya katılmak isteyenler, 17 Mayıs’a kadar GAİB’in web sitesine üye olup, başvurabilecekler.

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?