USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Futbolun yeni patronu kim olacak?

2 yılda bir yapılan Futbol İl Temsilciliği seçimleri için geri sayım başladı. 15 Ağustos Çarşamba günü Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF)’nda yapılacak seçimler için Beden Eğitimi Öğretmeni ve Gazisaray Spor Kulübü Başkanı Erkan Çolak, adaylığını açıkladı. Kulüp başkanlarının büyük çoğunluğunun desteğini alan Çolak, Gaziantep futboluna hizmet için aday olduğunu ifade etti.

Futbolun yeni patronu kim olacak?
14-08-2018 12:35
Google News
Gaziantep’te, en son 2016 yılında yapılan Futbol İl Temsilciliği seçimi için 15 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. adaylığını açıkladı.Gaziantep eğitim camiasının sevilen isimlerinden Beden Eğitimi Öğretmeni ve Gazisaray Spor Kulübü Başkanı Erkan Çolak, Gaziantep futbol il temsilciliğine aday olduğunu açıkladı.

Kulüp başkanları memnun


Futbol il temsilcisi Mehmet Doğan’ın yarın yapılacak olan seçimle birlikte görevini sonlandıracak olması nedeniyle adaylığını açıklayan Erkan Çolak, 15 Ağustos’ta ilk seçim heyecanını yaşayacak. Merkez, ilçe ve beldelerdeki futbol kulüpleri, Çolak’ın aday oluşundan son derece memnun olurken; görev süresince hiç ayrım yapmadan tüm kulüplere eşit mesafede yaklaşmayı kendine ilke edinecek olan Erkan Çolak, amatör spor kulüplerden de tam destek aldı. Futbol İl Temsilciliği seçimlerinde Amatör Spor Kulüp başkanlarının desteğini alan adayların seçimi kazanma oranı yüzde 95.

’"

Faal olan kulüpler oy kullanacak


Gaziantep’te, 2017 yılı itibariyle 63 futbol kulübü var. Bu kulüplerden birçoğu aktif değil. Futbol İl Temsilciliği seçimlerinde “2017-18 sezonunda futbolda aktif olan kulüpler oy kullanabilir” şartı var. Bu şart kapsamında seçimlerde 63 kulübün tamamı oy kullanamayacak. Aktif olarak tespit edilen kulüp sayısı 54’ü ancak buluyor. Bu kulüpler, yetki belgesiyle birlikte 15 Ağustos’taki seçimlerde belirleyici rol alacak.

Çolak: Spora hizmetin memleketi olmaz


Futbola hizmet edecek kişinin nereli olduğundan çok yapacağı hizmetin önemli olduğuna dikkati çeken Çolak, “Ben daha adil bir yarışmadan yanayım. Mutlaka karşımızda birileri olacak yanımızda da olacaktır ama biz memlekete hizmet edeceğiz. Spora hizmetin memleketi olmaz. Bu şehir hepimizin, ben bu memlekete hizmet ediyorum, benim çocuklarım Şehitkamilli. Ben 22 yıldır bu şehre hizmet ettim ve hiç bir zamanda gocunmadım. Önemli olan doğduğun yer değil, nerede ne hizmet ettiğin önemlidir. Ben hizmet etmek istiyorum, bu işten hiç bir beklentimde yoktur” diye konuştu.

MUSA BAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?