USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FAALİYETE GEÇİYOR

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), kapasitesi yeterli olmayan atık su arıtma tesisinin yanına 103 milyon liraya yeni bir atık su arıtma tesisi yapıyor. 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günlük 200 bin metreküp arıtma yapabilen mevcut sistemin kapasitesini iki katına çıkaracak.

FAALİYETE GEÇİYOR
02-01-2018 09:17
Google News
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Toprak, Latif Karadağ, Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ve teknik ekibiyle biyolojik atık su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu. Şahin, “ Türkiye’de yapımı devam eden en büyük, 1 milyon nüfusa hizmet verecek İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatımız planladığımızdan 2 kat daha hızlı devam ediyor. 2050 yılının atıksu arıtım planlamasını yaptığımız tesisimiz, bu yılsonunda çalışmaya başlayacak” dedi.

 

103 MİLYON LİRAYA MAL EDİLECEK

 

2 milyonluk nüfusun alt yapısı ve su ihtiyacının çözümü için çalışmalarını devam ettiren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), kapasitesi yeterli olmayan atık su arıtmada tesisinin yanına yeni bir atık su arıtma tesisi daha yapıyor. 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisin yaklaşık 103 milyon liraya mal edilecek.

 

 

Mevcut merkez atık su arıtma tesisi kapasitesinin 200 bin metre küp/gün olduğunu ve bunun yeterli olmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapılan çalışmalar hakkında PUSULA’ya açıklamalarda bulundu. Şahin, yeni tesisle kapasiteyi iki katına çıkardıklarını söyledi. Sacır Deresi’nin artık daha temiz akacağını vurgulayan Şahin, "Merkez atık su arıtma tesisimiz ihtiyacı karşılamıyordu. Bunun için yeni bir atık su arıtma tesisi daha yapılması gerektiğini düşündük ve hemen uygulamaya koyduk. Tesis tamamlandığında 2 milyon kişiye hizmet verebilir kapasitede olacak" diye konuştu.

 

ŞEHRİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYORDU

 

Gaziantep genelindeki atık suların Sacır Deresi havzasında bulunan 200 bin metre küp/gün (1 milyon kişi) kapasitesinde çalışabilen mevcut atık su arıtma tesisine kollektör hatları ile getirildiğini aktaran Şahin, "Fakat Gaziantep’in nüfus artışı ve sanayideki gelişmeler sonucunda mevcut atık su arıtma tesisi kapasitesi şehrin ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Bu durum Sacır Deresi ve havzasında ciddi çevre ve sağlık sorunlarına yol açıyordu. Bizde bu bağlamda Sacır Deresi ve havzasının korunmasını ve mevcut atık su arıtma tesisinin kapasitesini arttırmak istedik" ifadelerini kullandı.

 

İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ

 

Yeni yapılan tesisin ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olarak inşa edildiğini anımsatan Fatma Şahin, bu tesiste azot, fosfor gideriminin de yapılacağını kaydetti. 120 dönümlük alanda kurulan ek atık su arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Sacır Deresi’nin temiz akacağını belirten Şahin, tesisin bölgede insan ve çevre sağlığının korunması açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?