USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ehliyette yaş sınırı değişti. Bu yaştan sonra bütün ehliyetler çöp olacak

Milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı Ehliyet kullanımındaki üst yaş sınırı değişti. Artık belirli bir yaşın üzerinde olanlar araç kullanamayacak.

Ehliyette yaş sınırı değişti. Bu yaştan sonra bütün ehliyetler çöp olacak
12-07-2024 14:32
12-07-2024 14:36
GAZİANTEP
Google News
Sürücü belgelerinin alınabilmesi için belirlenen yaş sınırı gibi, kullanım süresini belirleyen sınırlar da bulunuyor. Ancak çoğu kişinin dikkat etmediği bu sınırlar, yapılan son yenilikle birlikte değiştirildi.
Türkiye'de, milyonlarca sürücü belgesi sahibini doğrudan etkileyecek önemli bir yenilik yaşandı. Artık belirli bir yaşın üzerindeki bireyler, sürücü belgesine sahip olsalar dahi araç kullanamayacaklar.
Yapılan değişikliğin amacı, trafikteki sürücü profilini değiştirmek yönünde atılan bir adım olarak nitelendiriliyor. Bu değişiklikle birlikte, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre ticari taşıma işlerinde çalışacak şoförlerin belirli yaş sınırlarını aşmaması gerektiği vurgulanıyor.
O YAŞTAN SONRA ÇÖP OLACAK
Büyük otobüs kullanımı için geçerli olan ehliyetlerde uygulanan yeni yaş sınırı düzenlemesi değişti. Ticari taşımacılıkta kullanılan bu ehliyetleri almak için minimum yaş sınırı 26 olarak belirlenirken, son kullanım yaşı da 69 olarak saptandı.
Yeni düzenlemeye göre, büyük otobüs kullanan şoförlerin mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları gerekmekte ve en az 26 yaşında olmaları, 69 yaşını aşmamaları gerekmektedir.
Ayrıca, ehliyet yenileme konusunda da değişiklik yapıldı. 65 yaşını dolduranlar için yenileme süresi 3 yılda bir olacakken, 80 yaşını dolduran sürücüler için ise artan riskler nedeniyle yenileme süresi 2 yılda bir zorunlu hale getirildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?