USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünyanın en güçlü 10 kadınından biri Gaziantepli

WSLA bu yıl Dr. Duygu Erten’e verildi. Erten, ’Bu ödül memleketim Gaziantep’in, vatanım Türkiye’nin’ dedi.

Dünyanın en güçlü 10 kadınından biri Gaziantepli
28-11-2017 13:28
Google News
2014’ten bu yana düzenlenen ve daha önce Hillary Clinton’ın da aralarında olduğu pek çok önemli isime verilen, “Sürdürülebilirlik Alanında Lider Kadınlar Ödülü” (WSLA), bu yıl Dr. Duygu Erten’e verildi!

ABD’nin Boston şehrinde 8 Kasım’da gerçekleşen ödül töreninde, çevreyi korumayı misyon edinmiş başarılı kadınlar arasından seçilen 10 kişi açıklandı. Aynı zamanda ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Başkan Yardımcısı olan akademisyen, danışman ve aktivist Dr. Duygu Erten ödüle lâyık görüldü…

USGBC (ABD Yeşil Binalar Konseyi), gb&d (Yeşil Binalar ve Tasarım) ve Sürdürülebilirlikte Dünya Liderleri Kadınlar grubu tarafından bu yıl 4’üncü kez verilen ödül, mimari ve çevrecilik alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 10 KADININDAN BİRİ GAZİANTEPLİ

Duygu Erten, Gaziantep 1965 doğumlu. İlkokulu Akyol İlkokulu’nda, orta okul ve liseyi Gaziantep Anadolu Lisesi’nde okumuş.  Lise son sınıfta AFS sınavlarını kazanıp AFS öğrencisi olarak Amerika’ya gitmiş ve liseyi orda bitirmiş. Doktorasını ABD’de İnşaat ve Çevre alanında yapan Duygu Erten, Princeton Üniversitesi’nde araştırmacı olarak görev almış.

Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği eğitimi de alan Dr. Duygu Erten: ““Bu ödül memleketim Gaziantep’in, vatanım Türkiye’nin… Gaziantepli bir Türk olmaktan onur duyuyorum…” diyor.

Mahalli basının, ulusal basındaki önemine değinen Erten: “Haberlerimize yer veren Gaziantep ve ulusal basınımıza teşekkür ediyorum.” diyor.

İş hayatı ile birlikte akademisyon olarak da Los Angeles’da ki USC İnşaat Fakültesi, Koç ve Sabancı Üniversitelerinin İşletme Fakültelerinde akademisyen olarak ders veren Erten, halen Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde part-time öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Dr. Duygu Erten, UNEP 2010 “Yeşil Binalar” Raporunun yazarlarındandır. 2012 yılında global sürdürülebilirlik hareketine yaptığı katkılar ve ÇEDBİK’in kurulmasında liderlik ettiğinden dolayı Dünya Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “Dünya Yeşil Binalar Konseyi Başkanlık Ödülü” almıştır.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?