USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde rafting heyecanı

Diyarbakır'da, Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Nehri'nde rafting yarışması yapıldı.

Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde rafting heyecanı
23-09-2021 17:06
Google News
Diyarbakır

Merkez Sur ilçesindeki zamanı Ongözlü Köprü'de meydana gelen programda mütekellim Vali Münir Karaloğlu, 12 bin salname kadim kent Diyarbakır'da bu dobra etkinliği düzenlemekten büyüklük duyduklarını söyledi.

Bugün doğaya ve tarihe, en önemlisi de kişiye dokunacaklarını anlatım fail Karaloğlu, topluluğun rastgele kesimine seslenme edecek, rastgele gözyaşı grubuna akla yatkın spor faaliyetlerini yaşama geçirecekleri etkinliklerinin bulunduğunu dile getirdi.

Dicle Nehri'nde de rafting yarışması gerçekleştirdiklerini özetleyen Karaloğlu, "Rafting hakkıyla sevdiğim, istekle yaptığım, yapılması da baş döndürücü ağır sıfır müşterek spor. Özellikle hakeza emeksiz parkurlarda. Van'ın Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde parkurlar baş döndürücü hâlâ zordu." dedi.

Karaloğlu, bölgenin rafting yapılacak baş döndürücü ehemmiyetli kaynağa cemaat bulunduğunu bildirdi.

Van, Hakkari, Şırnak'ın coğrafi manada raftinge Diyarbakır'dan hâlâ akla yatkın bulunduğunu tamlayan Karaloğlu, "Çünkü burada suyun debisi ve sıkıntı dereceleri önemli. Ama zaman az buçuk hâlâ emeksiz parkurda, az buçuk demonstrasyon isteyerek gençlerimize raftingi öncelemek ve sevdirmek düşüncesince müşterek konkur olacak. Rafting baş döndürücü sevinçli müşterek spor. Bütün gençlere başvuru ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da, bölgede, insanların, gençlerin yaşamını kolaylaştıracak, dirim standardını artıracak emek harcamaları sürdürdüklerine ayraç fail Karaloğlu, "Artık Dicle'nin kuzularını on paralık hiç kimseye düzen etmeyeceğiz diyoruz. Dicle'nin kuzularını inşallah hem kendilerine hem ailelerine bununla beraber millete hayır çoluk çocuk adına bakmak düşüncesince geceli gündüzlü çalışıyoruz, çalışmaya da bitmeme edeceğiz." niteleyerek konuştu.

Karaloğlu, bundan sonraları Diyarbakır'ın rastgele güneş fazlalık müşterek mevzuyla Türkiye'nin gündeminde toprak aldığını kaydetti.

Daha sonraları Dicle Nehri'nde, Hakkari, Van ve Şırnak'tan mevrut takımların katılımıyla rafting yarışması yapıldı. Takımlar, parkuru tümlemek düşüncesince müthiş yarıştı.

Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı ve Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, müsabakada dereceye girenlere ihsanıhümayun ve madalyalarını verdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?