USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyarbakır'da bu kez "baba" nöbeti!

HDP Diyarbakır il başkanlığı uğrunda 753 gündür bitmeme fail soy sop nöbetine dahil olan şahıs, babası gelene derece bekleyeceğini söyledi.

Diyarbakır'da bu kez
25-09-2021 09:26
Google News

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK çalışanları kabilinden kaçırmış olduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da değişik kentlerden Diyarbakır'a mevrut aileler, eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor.

Ailelerin direnişine babası düşüncesince eklenen Mehmet Kara, HDP ve PKK’dan babasını istedi.

KANDIRILDIĞINI İDDİA ETTİ

2016 senesinde muhtelif vaatlerle 46 yaşlarındayken kaçırılan baba Mehmet Kara, 2017 senesinde ailesine ulaşarak kandırıldığını ve bulunmuş olduğu yerden kaçamadığını dediğini kanıt fail oğlu Kara, babası düşüncesince çadıra katıldı.

"BABAM GELENE KADAR BEKLEYECEĞİM"

Babasını almadan gitmeyeceğini tamlayan ve Kilis’ten mevrut 26 yaşındaki Mehmet Kara, “5 sene geçmiş babam HDP ve PKK kabilinden değişik vaatler verilerek kandırılarak kaçırıldı. 3 sene geçmiş yanıma geldiler, babamın dağda bulunduğunu beni de oraya atmak istediklerini söylediler. Ben tek halde kendilerine kanmayarak, ülkemde yaşayacağımı söyledim ve babamı göndermelerini istedim. Beni gözdağı ettiler gelmezsen kılıç getirmesini biliriz dediler.

Ben babamı istiyorum, babam gelene derece burada bekleyeceğim, nöbet tutacağım. Ben babamı HDP ve PKK’dan istiyorum, 2017’de babam aradı, ‘Burada çetin durumdayım beni bırakmıyorlar, gelemiyorum şerait zor’ dedi. Babamın fırsatı olsa zaman gelir, bırakmıyorlar.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?