USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DEVLET DESTEĞİ ŞART

Geçtiğimiz Nisan ayında başlayan 17 günlük Tam Kapanma dönemi sona erdi. Tam Kapanma döneminin ardından İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile 1 Haziran tarihine kadar Kademli Normalleşme adımlarının uygulanacağı duyuruldu. Genelgenin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, pandemi döneminde sıkıntı yaşayan sektörlerin sorunlarının Kademeli Normalleşme Döneminde daha da artacağına dikkat çekti.

 DEVLET DESTEĞİ ŞART
17-05-2021 21:58
Google News

Koronavirüs Salgını ile mücadelede 17 günlük Tam Kapanma dönemi sona erdi. Tam Kapanma döneminde günlük Koronavirüs vaka sayılarının istenen düzeye ulaşamaması üzerine Hükümet, Kademeli Normalleşme uygulanacağını açıkladı. 1 Haziran tarihine kadar sürecek olan Kademeli Normalleşme adımlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, sürecin uzaması nedeniyle sektörlerde sıkıntıların arttığını kaydetti.
“TALEPLERİMİZİ YİNELEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”
Kademeli Normalleşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Normalleşmeye kademeli olarak geçmek zorunda olmamız ticari varlıklarını devam ettirmekte zorlanan üyelerimiz için tünelin sonundaki ışığı daha da uzaklaştırıyor. Bu durumda daha önce de dile getirdiğimiz taleplerimizi yinelemekten başka çaremiz yok.”
“YAPILANDIRMA BEKLİYORUZ”
Açıklamalarını sürdüren Yıldırım, “Gaziantep dünyanın 182 ülkesine ortalama 8 milyar dolarlık ihracat yapan, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 5. ili. Ancak, pandemi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren üyelerimizin bu sıkıntısı, kademeli normalleşme ile daha da artacak. Bu aşamada hükümetten, acil olarak vergilendirmede bir yapılandırma bekliyoruz.”
DEVLET DESTEĞİ ŞART
İş dünyasının taleplerini sıralayan Yıldırım, “Nakdi destek, Kredilerin ötelenmesi, Faizsiz yeni kredi, Vergi ve SGK prim borçlarının silinmesi, Piyasadaki nakit döngüsünün sağlıklaştırılmasını desteklemek için kamuya mal ve hizmet sağlayan firmaların ödemelerinin acilen yapılmalı.”
“YEME-İÇME SEKTÖRÜNÜN YARALARINA MERHEM OLMUYOR”
Yeme-içme sektöründe yaşanan sıkıntıları anlatan Yıldırım, “Kademeli Normalleşme Tedbirleri kapsamında da sadece "gel-al ve paket servis" izni verilmesi ne yazık ki yaralarına merhem olamıyor. Bu işletmelerimize, açık havada müşterilerini ağırlama imkanı sağlanmasını talep ediyoruz”  ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?