USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çin kripto para işlemlerini gayrikanuni duyuru etti

Çin, kripto para ticaretine müteveccih baskıyı artırarak, kripto para ile meydana getirilen tamamı işlemleri “yasa dışı” duyuru etti. Bitcoin, Çin amme kurumları kabilinden meydana getirilen izahat sonrası tahminî yüzdelik 8 bedel kaybederek, 41 bin dolara geriledi.

Çin kripto para işlemlerini gayrikanuni duyuru etti
24-09-2021 15:31
Google News
Berlin

Çin Merkez Bankası ve Kamu Güvenliği Bakanlığı’nın da aralarında bulunmuş olduğu 10 amme kurumu çeşidinden meydana getirilen eş açıklamada, kripto paralar dair vatandaşları risklerden arkalamak düşüncesince “sert” olunacağı vurgulandı.

Açıklamada, kripto paralarla ait “spekülasyonların” ortadan kaldırılması düşüncesince amme kuruluşlarının andıran çalışacağına toprak verilerek, ülkede kripto parayla yasadışı fonlama ve esmer para ibra üzere zeval faaliyetlerinin durdurulması gerektiği vurgulandı.

Çin Merkez Bankası genel ağ sitesinde ise Pekin yönetiminin “vatandaşların varlıklarını korumak, ekonomik, mali ve içtimai düzeni devam etmek düşüncesince mevhum para spekülasyonunu, ait mali faaliyetleri ve ters davranışları kararlılıkla azaltacağız.” ifadesine toprak verildi.

Çin Merkez Bankası, kripto paraların resmi para ünitesi bulunmadığı ve anadan görme para birimleri üzere dolaşımda olmaması gerektiğine aksan yaparak, bahis konusu para faaliyetlerine erinç kaba adımlar atılacağını bildirdi.

Yurt dışındaki kripto para borsalarının Çin’de misyon verememeleri düşüncesince bu borsalara diyar içerisinden erişimin engelleneceğini tamlayan Merkez Bankası, mali firmalar ile ifa ve genel ağ şirketlerinin kripto para ticaretini kolaylaştırmasının da yasaklanacağını bildirdi.

Pekin Yönetimi, Çin vatandaşlarını mali riskten arkalamak düşüncesince mayıs ayında kripto para madenciliği ve işlemlerini kısıtlamaya müteveccih kararlar almıştı. Dünyada bitcoin madenciliğinin az daha yarısını meydana getiren Çin'deki madenciler, hükümetin engellemelerinin arkası sıra faaliyetlerini apayrı devletlere taşımaya başlamıştı.

Piyasa kıymeti açısından dünyanın en şişman kripto para ünitesi bulunan Bitcoin, Çin amme kurumları çeşidinden meydana getirilen izahat sonrası kestirmece yüzdelik 8 bedel kaybederek, 41 bin dolara geriledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?