USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyükşehir'den esnafa bir müjde daha!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Koronavirüs (KOVİD-19) Salgını nedeniyle esnafa destek olmak amacıyla kurumun tüm kiracılarından 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart Ayı kiralarında yüzde 50 indirime gitti. Öte yandan genelgeler doğrultusunda kapalı kalan büyükşehir kiracısı işyerlerinin kapalı olduğu süre kadar sözleşmelerinin uzatılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir'den esnafa bir müjde daha!
19-12-2020 01:28
19-12-2020 01:58
Google News

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''çalışmalarımız da kurumumuzun tüm kiracılarına 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart Ayı kiralarında yüzde 50 indirim yapıyoruz. Kapalı kalan büyükşehir kiracısı işyerlerinden kira almıyoruz ve kapalı oldukları süre kadar sözleşmelerini uzatıyoruz. ''ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR DAHA ÖNCESİNDE PANDEMİDE KAPANAN KİRACILARINDAN KİRA ALMAMIŞTI 

Büyükşehir Belediyesi daha öncesinde kendi kiracılarından kapanan ve servis yapma fırsatı olmayanlardan kira almama kararı almıştı. Böylelikle büyükşehir, yeni destek açıklamasıyla beraber zor günler yaşayan kiracılarına desteğini sürdürdü.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Esnafların mağduriyeti giderilmesi için daha öncesinde de benzeri kararlar alındığının hatırlatarak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapatılmasa dahi kurum kiracısı olan işyerlerinde kira indirimi yapma yetkisini verdi. Bu kapsamda tüm kiracılardan hangi işi yaptığına bakmaksızın yüzde 50 indirim yapılacak. Kapalı olan iş yerlerinin sözleşmelerinin kapalı olduğu süre kadar uzayacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?