USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BU PROJE MUTLU ETTİ

BU PROJE MUTLU ETTİ
31-07-2017 09:39
Google News
Gastronomi Kenti Gaziantep, “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” projesinin faydalarını görmeye başladı. 2017 yılının ilk altı ayında, geçen yıla göre 45 bin turist artışı sağlandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, yurt içinde ve dışında Gaziantep’in tanıtını en iyi şekilde yaptıklarını söyledi.

Daha önce TÜRSAB GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı olması nedeniyle, turizm konusunda deneyimli olan Fikret Murat Tural, Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter yardımcısı olmasının ardından kültür ve turizm konusunda önemli projelere imza atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in desteğiyle “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” projesine imza atan Tural, projede elde edilen başarıyı anlattı.

 

’"




HERKES MEMNUN

Suriye krizinin en yoğun yaşandığı günlerde UNESCO’dan GASTRONOMİ Kenti unvanını almayı başaran Gaziantep, bunu fırsata çevirmeyi bildi.  UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağına’ Gastronomi alanında başarıyla giren Gaziantep, Dünyadaki 18 gastronomi şehrinden biri olarak, hem ulusal hem de uluslararası alanda adını bir kez daha duyurdu. Bu unvanın hemen ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret  Murat Tural’ın “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” projesi hayata geçirildi. 1.5 yılı geride bırakan proje önemli oranda hedefine ulaştı. Küçük esnaf artan turist sayısı nedeniyle işlerin açılmasından mutlu.

 


ŞİMDİ MEYVE YEME ZAMANI

 

Gastronomi turizminin şehre yerli ve yabancı turist kazandırması konusunda çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Fikret Murat Tural, bu başarıyla şehrimize turist kafilelerini çekmek amacıyla, TURSAB ile başlattıkları  ‘Şimdi Gaziantep Zamanı’ projesinin meyvesini toplamaya başladıklarını belirtti.  Gaziantep’in arkeoloji alanında ise sahip olduğu 5 antik kent ile çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Tural, tarih, kültür ve gastronomi turizmini aynı anda hizmete sunan başka bir şehir olmadığını, Zeugma Antik Kenti ve Yesemek Ören Yerinin UNESCO Kültür Mirası Geçici Listesinde yer almasının ve kalıcı listeye alınmaları için yaptıkları çalışmalar ile sadece Gaziantep’in değil tüm bölgenin turizmine katkı sağlayacağını belirtti.

’"

 

45 BİN TURİST ARTIŞI

 

Geçmişte başarıyla yürüttüğü TURSAB bölge başkanlığı görevinde turizm alanında çok kıymetli tecrübeleri olan Tural, ‘Şimdi Gaziantep  Zamanı – Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı’ projesinin şehre canlılık kattığını ifade ederken,  otellerdeki ortalama doluluk oranının yüzde 80 civarında olduğunu ve bu oranların şehir ekonomisine büyük bir katkı sağladığını belirtti. Tural “2016 yılının ilk altı ayında gelen ziyaretçi sayısı 202.806 kişi iken, 2017 yılının ilk altı ayında bu rakam 247.317 kişiye ulaşmıştır. Yapılan tanıtımlar ve kampanyalar ile yaklaşık 45 bin ziyaretçi artış sağlanmıştır” dedi.

’"


GAZİANTEP KEYİF VERİYOR

 

Geç Hitit dönemi, Antik Roma dönemi, Selçuklular, Osmanlılar gibi büyük medeniyetlerin derin izlerini barındıran Gaziantep’in adeta ‘Dünya Tarihi’ kitabında geziyormuşçasına turistlere keyif verdiğini belirtti.  Avrupa’nın en iyisi olan Hayvanat Bahçesiyle Gaziantep’in, her alanda mutlaka gelinip keşfedilmesi gerektiğine vurgu yaparken, şehrin tüm dünyaya pazarlayabilecekleri fevkalade imkanlarının altını çizdi. Son dönemde oluşturulan Mutfak Sanatları Merkezi sayesinde gelen tüm turistlere Antep Sofrasını tanıttıklarını, aynı zamanda meraklılarına eğitim veren bir okul haline dönüştüğünü ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?