USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM Enerji Zirvesi'nde yenilenebilir enerji düşüncesince finansman ve envestisman taahhüdü

Birleşmiş Milletler (BM) Enerji Zirvesi'nde, yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması düşüncesince hükümetler ve hususi bu piyasanın 400 bilyon dolardan aşkın finansman ve envestisman taahhüdü verdiği bildirildi.

BM Enerji Zirvesi'nde yenilenebilir enerji düşüncesince finansman ve envestisman taahhüdü
24-09-2021 23:26
Google News
Birleşmiş Milletler

BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri kapsamında planlı Enerji Zirvesi'nde mütekellim BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, hava krizini mâni olmak ve toptan enerji yoksulluğunu bertaraf etmek düşüncesince yenilenebilir enerji kaynaklarının dü katına çıkarılması çağrısı yaptı.

'Yaklaşık 760 milyon bireyin elektriğe erişiminin olmadığını kaydeden Guterres, ''Enerji kaynaklı emisyonların mecmu limonluk gazı emisyonlarının kestirmece yüzdelik 75'ini oluşturduğunu'' belirtti.

Temiz enerjiye yatırımın milyarlarca bireyin refahını artıracağını vurgulayan Guterres, bembeyaz enerjinin hava felaketini önlemenin de en güzel yolu bulunduğunu anlatım etti.

Yenilebilir enerji kaynaklarının müstehase mahrukat sektöründen 3 kıvrım aşkın istihdam oluşturduğuna da dikkati çekici Guterres, doğacak 10 sene ortamında enerji sistemlerinin karbon emisyonunda aceleci müşterek kesintiye gidilmezse toptan hararet artışının 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefinin karşılanamayacağını söyledi.

Zirvede, yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması düşüncesince hükümetler ve hususi dal kabilinden 400 bilyon dolardan aşkın finansman ve envestisman taahhüdünde bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?