USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden, Beyaz Saray'da Güney Koreli mevkidaşı Moon'u ağırladı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşmesinin ardından gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, "Kuzey Kore konusunda ikimiz de derin endişeliyiz" dedi.

Biden, Beyaz Saray'da Güney Koreli mevkidaşı Moon'u ağırladı
22-05-2021 13:51
Google News

ABD Başkanı Joe Biden, Ocak ayında göreve başladığından bu yana ikinci kez yabancı bir lideri Beyaz Saray'da ağırladı. Biden, Japonya Başbakanı Yoshide Suga'nın ardından Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşme, Suga'nın geçtiğimiz ay yaptığı ziyaretin ardından Biden yönetiminin dış politika önceliğinin Asya-Pasifik bölgesine odaklandığı yönünde yorumlandı.İki lider, ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti.

"Kuzey Kore konusunda ikimiz de derinden endişeliyiz"

Biden, görüşmelerde birçok konuda önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirterek ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması hedefine doğru ilerlerken gerilimleri azaltacak pragmatik adımlar atmak için diplomatik olarak ilişki kurma istekliliğini ifade ettiğini söyledi. Biden ayrıca, Kuzey Kore stratejisi ve yaklaşımı konusunda Moon ile yakın çalışmayı taahhüt ettiğini, kendisinin ve Güney Koreli mevkidaşı Moon Jae-in'in Kuzey Kore'deki durumla ilgili "derinden endişeli" olduklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?