USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Belarus'a gitmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışı durduruldu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM), havayolu ile Belarus'a gitmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışının durdurulduğunu açıkladı.

Belarus'a gitmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışı durduruldu
12-11-2021 13:18
Google News

SGHM, Avrupa Birliği ve Belarus arasında yaşanan yasa dışı sınır geçişleri sorununu gerekçe göstererek, Türkiye'den havayolu ile Belarus'a seyahat etmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışının durdurulduğunu duyurdu. SGHM tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, “Avrupa Birliği ve Belarus arasında yaşanan yasa dışı sınır geçişleri sorununa bağlı olarak ülkemiz havaalanlarından Belarus'a seyahat etmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışı yapılmaması ve uçağa alınmamaları kararlaştırılmıştır. Söz konusu uygulama ikinci bir emre kadar yürürlükte kalacaktır” denildi.

Belarus havayolu şirketi, Türkiye'den Belarus'a göçmen taşımayacak

Belaruslu havayolu şirketi Belavia, son dönemde Belarus-Polonya sınırında yaşanan göçmen krizinde uçuşlara ilişkin yeni kararlarını açıkladı. Alınan kararla, havayolu şirketi Belavia Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını Türkiye'den Belarus'a taşımayacak. Havayolu şirketi tarafından siteleri üzerinden yapığı açıklamada, “Türk yetkilileri ile alınan karar doğrultusunda yarından itibaren geçerli olmak üzere Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları Türkiye-Belarus seferlerinde kabul edilmeyecek” denildi.

Polonya-Belarus sınırında yaşanan göçmen krizinde Avrupa Birliği, Belarus'u göçmenlerin sınırlarını geçerek Polonya ve diğer Avrupa ülkelerine geçişi noktasında göçmenleri cesaretlendirmekle suçluyor. Belarus'un göçmenlerin sınırı geçişine kolaylık sağladığını iddia eden AB, Belarus'a ait havayolu şirketlerine yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.

Ömer Faruk Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?