Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 2 günlük Ankara seyahati sonrasında sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yaparak Gaziantepli vatandaşlara müjdeler verdi. Başkan Şahin yaptığı açıklamada, " İki günden beri Ankara'dayız. Bana göre çok verimli ve başarılı iki gün geçirdik. Benim bir çalışma sistemim var. Bunu 3T olarak ifade edebiliriz. Bu nedir derseniz Takip, Takip, Takip.
Özellikle sahada yasananı Ankara'ya iyi anlayabilmek, çözüm odaklı çalışabilmek ve hızlı bir şekilde şehrimizin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek gerekiyor" dedi.
Ziyaretlerine Enerji Bakanlığından başladıklarını açıklayan Başkan Şahin, "Önce enerji bakanımıza gittik. Bunun sebebini Kartalkaya ve Mizmilliden 3 pompa ile su getirdiğimiz için orada kullandığımız 50 MW'lik enerji maliyetini güneş enerjisine çevirmek istiyoruz. Çünkü artık yeşil şehir olduk. Güneş enerjisinde kendi tükettiğimizi üretebiliyoruz. Bu durumla beraber bizim daha fazla üretme ihtiyacımızı anlattık. Bakanımız da Sağolsun buna çok sıcak yaklaştı. Hızlı bir şekilde bunun gereğini yapacaklarını söyledi" ifadelerini kullandı.
Ziyaretinin ikinci konusunun dağıttıkları kömürle ilgili olduğunu açıklayan Başkan Şahin, "Hükümetimiz bir karar aldı. Bunun doğalgaz desteği şeklinde verilmesi ile ilgili. Bununla ilgili bakanlarımız da çalışma yaptı. Bu artık doğalgaz desteği olarak verilecek. Ama bunun için de tesisatlarında bağlanması gerekiyor. Bunun için gerekli malzemelerin alınması gerekiyor. Bu bildiğiniz gibi bir ekosistem. Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu konuda destek olacağını söyledi. Özellikle bu işin muhatapları ile bunun çalışılması ve vatandaşlara kolaylık sağlaması gerekiyor. Bu konuda bizde vatandaşımıza yardımcı olarak bu işi nasıl kolaylaştırabiliriz diye çalıştık. Bu da şehir adına çok önemli. Çünkü şehirde yaklaşık 100 ton kadar kömür dağıtımı yapılıyor. Bunun ile birlikte hem havayı temiz tutuyoruz hemde vatandaşımızı doğalgaza yönlendiriyoruz" dedi.
Üçüncü konularının güneş enerjisi ile ilgili olduğunu açıklayan Başkan Şahin, "Bizim kuyularımızda elektrik maliyeti çok yüksek olduğu için bizim bunun için bir modelimiz var. Güneş enerjili su kuyuları. Elektrik maliyeti ne kadar yüksek olursa insanlar su kuyularında o kadar çok sorun yaşıyor. Bakanımıza dedik ki bunları güneş enerjisine çevirelim. O da Temsan'ın yaptığı bir sistemden bahsetti. Bu çok doğru bir talep dedi ve üzerinde çalışıyoruz, bununla alakalı olarak üzerimize düşeni yapalım dedi. Biz vatandaş odaklı temiz şehir, temiz su, temiz havayı koruyacak çalışmalar yaptık. Bununla alakalı Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcımıza gittik. Yeşil enerji ve temiz şehir ile İlgili biz dış fonlardan nasıl istifade edebiliriz dedik. O da bizi yönlerdirdi ve bu konuda çalışmalar başladı. Bunu EPDK başkanımıza da anlattık. En son Adalet Bakanımıza bu konuda gerekli bilgiyi verdik" ifadelerini kullandı.
Çiftinin sulama sıkıntısı ile ilgili konuşan başkan Şahin, "Özellikle şu anda 150 hektar alanı çok düşük maliyetle sulayabiliriz. Barak ovasının sulanması gerekiyor. Çünkü köylü suya, şu köylüye bakıyor. Çiftçinin sulamasını rahatlatmamız gerekiyor ki ithalatı azaltalım. Ata tohumlarımız ile üretimi arttıralım. Bu konuda yaptığımız görüşmelerde bunun çok önemli bir çözüm olduğu anlattık. Bunun GAP üzerinden fonlanabileceğini anlattık. Fikri olgunlaştırdık ve projemizi hızlı bir şekilde teslim edip takibini yapacağız" dedi.