USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Kadaş: "Gençlerin durumu içler acısı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Can Kadaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Mega Haber’e açıklama yaptı.

Başkan Kadaş:
19-05-2021 15:21
19-05-2021 15:32
Google News
Gençlerin durumunun içler acısı olduğuna dikkat çeken Başkan Kadaş, şunları söyledi:

19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenerek Edirne’den Hakkari’ye tüm ülkede yayılan İstiklal Meşalesi, bugün de gençliğin ellerinde aynı kıvılcımla yanmaya devam etmektedir.

Atatürk gençliği için mücadele etmek tercih olma vasfını yitirmiş, zorunluluk haline gelmiştir. Gün, Mustafa Kemal’i yeniden bu topraklara hakim kılma günüdür. Gün, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, dahili ve harici bütün bedhahları ideolojik olarak misak-ı milli sınırlarının dışına çıkarma günüdür.

Bugün gelinen noktada ülkemizde gençlerin durumu içler acısıdır. Gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı ve özgürlükleri noktasında büyük problemler yaşayan genç kardeşlerimiz ülkeden gitmek ve en acısı da intihar yoluna başvurmaktadır. Bugün dayatılan atmosfer maalesef ki gençlerin en güzel yıllarını elinden almakta onları büyük bir karamsarlığa sürüklemektedir.”

Başkan Kadaş, gençlerin adaletsiz bir ortamda yaşadıklarını ve bunun çözümünün ne olduğunu şu sözlerle anlattı: 

“Bir tarafta gelecek kaygısı ve geçim sıkıntısıyla mücadele edenler, bu problemlere bağlı olarak hayatlarına son veren gençler varken; bir tarafta ise AKP’nin milyonluk ihaleler alan, jakuzi içerisinde vatandaşları aşağılayan gençlik kolları başkanları, lüks araçlarda pudra şekerleriyle oynayan gençleri vardır. 

Bu tablo gençlerin önüne gelecek yönünde net bir tavır koymaktadır. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyet’in tehlikeye düştüğü anda vazifeyi gençliğe yüklemesi boşuna değildir.

Mustafa Kemal, Gençliğe Hitabe marifetiyle bizlere;

-    Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini korumak,
-    Bu doğrultuda emperyalistler ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadele etmek,
-    Memleketin her köşesi işgal altında olsa dahi umutsuzluğa kapılmamak,
-    Umudunu yitirmiş olan halka umut olmak,
-    Cumhuriyet kurtarılacak olduğunda kurtarmak görevini yüklemiştir.

Atatürk gençliği, Cumhuriyet tarihi boyunca yapıtına sahip çıkmıştır. Bizler de dünümüzden aldığımız inanç ve cesaretle bugünümüzü ve yarınımızı kurtaracağız.”

”Bu vesileyle her şeyin çok güzel olacağını mümkün kılan biz gençler olarak, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.” diyen CHP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Can Kadaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?