USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Çıkmaz: “Nizip kendini ülkeye kabul ettirmiş bir yer”

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Cahit Çıkmaz, Mega Haber’in sorularını yanıtladı.

Başkan Çıkmaz: “Nizip kendini ülkeye kabul ettirmiş bir yer”
06-03-2021 16:07
Google News
Başkan Çıkmaz, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri Nizip Ticaret Odası ziyaretinin ardından Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’un “Nizip’in ikinci bir OSB’ye ihtiyacı var.” açıklamasıyla ilgili sorumuzu şu sözlerle cevapladı:

“Nizip’te ikinci organize sanayi bölgesine ihtiyaç var. Gaziantep sanayisi kendi kendine yetmeyi bilen; destek almasa da kendi tırnağıyla, dişiyle, güzüyle belli bir noktaya gelen bir sanayi. İhracatta ocak ve şubat ayında çok büyük oranları yakalamışız hatta Türkiye’de ilk 5’in içerisine girmişiz. 

Gaziantep’in kuzeyinde zaten organize sanayimiz var; batısında, doğusunda ve güneyinde açılabilecek yerle birlikte hem o bölgelere istihdamın gitmesi hem de ‘Ben şu yatırımı yapmak istiyorum.’ diyenlerin biraz daha önünün açılması gerekiyor.  Sanayicimizin daha da büyüyebilmesi için, şehir ve ülke ekonomisine katkı verebilmesi açısından da önemli görüyorum. 

Nizip sadece tarımıyla değil sanayisiyle de kendini Gaziantep’e, ülkeye kabul ettirmiş ve bölgesinde bu kadar çok katkı sunabilecek işlerin altına imza atmış bir yer. 

Bence Nizip’te olması gerekiyor, zaten onun çalışmaları var. Sadece Nizip’e değil Oğuzeli’ne de katkısı olacak; çünkü o bölgelerde yapılıyor. Eğer baca tütüyorsa orada üretim vardır, orada ülkenin bacasının tütmesi vardır. 

İnşallah daha güçlü bir şekilde ve en kısa zaman içerisinde sanayinin kurulup, bir an önce hizmete başlamasını diliyorum.”

Haber: Başak AKAY

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?