USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Balıkesir merkezli FETÖ operasyonunda 7 tutuklama

Balıkesir merkezli 23 ilde, FETÖ/PDY'nin 'askeri gizli yapılanması'na müteveccih planlı operasyonda 7 çirkin tutuklandı.

Balıkesir merkezli FETÖ operasyonunda 7 tutuklama
24-09-2021 17:56
Google News

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince, FETÖ/PDY'nin 'askeri gizli yapılanması'na yönelik Balıkesir ve başka illerde kurulu mevcut ankesör/kontörlü telefonlar ile mütevali kendisine arandıkları belirleme edilen ve örgütle bağlantılı olduklarına ilişkin haklarında türlü beyanlar mevcut 10 muvazzaf askeri personel, 10 TSK ile ilişiği maktu askeri personel, 19 mülga askeri ekol talebesi ve 3 sivil polis polis gizli mortocu kazanmak kabilinden toplanmış 42 şüphelinin yakalanmasına müteveccih operasyon düzenlendi.

Balıkesir merkezli Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da 52 adrese planlı operasyonda şüphelilerden 38'i yakalanarak gözaltına alındı. Yurt haricinde mevcut 4 meşkûk için ise yakalama müzekkeresi düzenlendi.

Gözaltına tahsil edilen 38 şüpheliden 34'ü emniyetteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye atıf edildi. Şüphelilerden 27'si çalışan nedamet hükümlerinden faydalanarak adli arama kararıyla başıboş bırakılırken, 7'si ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer 4 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin bitmeme etmiş olduğu bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?