USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu, Mersin Limanı Genişleme Projesi'nin temelini attı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük ticaret kapısı Mersin Uluslararası Limanının küresel ligde rekabet gücünü arttıracak, 375 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen Mersin Limanı Genişleme Projesinin (EMH2) temelini attı.

Bakan Karaismailoğlu, Mersin Limanı Genişleme Projesi'nin temelini attı
19-03-2021 21:56
Google News

Mersin Limanının toplam kapasitesini 2,6 milyon TEU'dan 3,6 milyon TEU'ya çıkaracak projeyle, aynı anda 2 mega gemi limana demir atabilecek.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin Limanı Genişleme Projesinin (EMH2) temel atma törenine katıldı. Törende, Bakan Karaismailoğlu'na Mersin Valisi Ali İhsan Su, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Kamu-Özel İşbirliği Daire Başkanı Ali Kamil Özmen, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele, MIP Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Kurtul ve protokol üyeleri katıldı.

“Türkiye'miz çok önemli bir dönüm noktasında”Bakan Karaismailoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir dönüm noktasında olduğunu söyledi. Attıkları her temelle, hizmete açtıkları her projeyle, 4 bine yakın şantiyede hızla tamamlanmakta olan her işle hayal ettikleri geleceğe koşar adım yürüdüklerini vurgulayan Karaismailoğlu, “Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak hedefimize her zaman olduğumuzdan daha yakınız. Ulaştırma ve haberleşme alanında attığımız adımlarla dolu dolu geçirdiğimiz 19 yılı geride bıraktık. Öyle ki, ülkemizin, yükselişte olan Avrasya Bölgesinde lojistik bir süper güç olduğunu göğsümüzü gere gere ifade edebilir duruma geldik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?