USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

BABADAN KIZINA BÖBREK NAKLİ

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi, gerçekleştirilen başarılı organ nakilleriyle hastalara umut olmaya devam ediyor.

BABADAN KIZINA BÖBREK NAKLİ
01-03-2015 17:04
Google News
Osmaniye’de yaşayan diyaliz hastası Aybüke Açıkgöz (18), Özel Sani Konukoğlu’nda babasından nakledilen böbrekle yeniden sağlığına kavuştu.

 

Aybüke Açıkgöz, 13 yaşındayken halsizlik nedeniyle doktora gidiyor. Kan seviyesinde düşme olduğu söylenen Aybüke, yaklaşık 5 yıl boyunca bununla ilgili tedavi görüyor. Şikayetlerinde bir değişiklik olmayınca farklı hastanelere şifa arayan Aybüke, 8 ay önce böbrek hastası olduğunu öğreniyor.

 

“Teşhis konduktan sonra beni Adana’ya sevk ettiler. Teşhis kondu ve hemen ardından diyalize girmem veya nakil olmam gerektiği söylendi. Ailece büyük bir şaşkınlık içindeydik” diyen Aybüke, nakil kararıyla ilgili şunları söyledi:

 

“O anda annem ve babam ‘biz böbreğimizi vereceğiz, eğer mümkünse hemen nakil olsun’ dediler. Anne ve babanın çocukla doku uyumu yüksek olduğu için kan grupları öğrenilip, kronik bir rahatsızlıklarının olmadığı anlaşılınca nakil işleminin hemen gerçekleşebileceği söylendi.”

 

BABA AÇIKGÖZ: ‘’NAKİLDEN SONRA BÜTÜN ORGANLARIMI DA BAĞIŞLADIM’’

Din görevlisi (imam) ve 4 çocuk babası olan Amil Açıkgöz’ün (47) önce kendi dokularına bakılmasını istediğini gülümseyen gözlerle dile getiren Aybüke, “Gerekli tetkikleri yaptırmak için Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne geldik. Babamın dokuları uyunca hemen nakil işlemini gerçekleştirdik. Diyalize hiç girmeden nakil yapıldı. Bunun için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Nakil işlemi yapıldıktan sonra doktorumuzun böbreğin çalıştığını ve her şeyin yolunda gittiğini söyleyince çok mutlu oldum” diye konuştu.

 

Amil Açıkgöz ise duygularını şöyle paylaştı:

‘’Bir anda böyle bir rahatsızlığın ortaya çıkması tabiî ki bizi çok üzdü. Teşhis konulunca hemen ben de annesi de ‘böbreğimizi veririz’ dedik. Önce gerekli tetkiklerin bana yapılmasını istedim. Dokular uyunca da nakil işlemi için hastaneye yattık. Nakil yapıldıktan sonra böbreğin çalışıyor olduğunu öğrenince çok mutlu oldu. Kızımın tekrar eski sağlığına kavuşmuş olması yaşadığım bütün ağrıları bana unutturdu.”

 

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni, daha önce nakil tedavisi görmüş olan bir hastanın önerisi üzerine tercih ettiklerini belirten Amil Açıkgöz, geldiklerinde doktorlarından, hemşirelerden, hastane çalışanlarından göstermiş oldukları ilgiden memnun kalınca nakli de burada olmaya karar verdiklerini anlattı.

 

‘’İyi ki gelmişiz. Buradan çok memnun bir şekilde ayrılıyoruz. Herkes Antalya diyor. Nakil işleminden önce araştırma yapsınlar” diyen Baba Açıkgöz, şöyle devam etti:

 

“Biz tavsiye üzerine geldik, tavsiye edenlere çok teşekkür ederiz. Ben de nakil olacak başka hastalara tavsiye ediyorum. Nakilden sonra bütün organlarımı da bağışladım. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu organ bağışı ile ilgili fetva verdi. Nakille insanların sağlıklı olacağını, dinen bir sakıncası olmayacağını söyleyerek insanları organ bağışına teşvik etti. İnsanlar organ bağışında bulunmalı. Yaptığının hayrını fazlasıyla görecek. Evladına da olsa, bir başkası da olsa yaptığın iyiliğin karşılığını göreceksin.”

 

Kızının ve eşinin sağlıklı bir şekilde ameliyattan çıkmasının mutluluğunu yaşayan ve öğretmen olan anne Mukaddes Açıkgöz de organ bağışı ve organ nakliyle ilgili olarak “Eğer sağlık durumunuz elveriyorsa bir şeyleri bahane etmeden organ bağışında bulunun. Sadece ben ve babası değil, akrabalardan birçoğu Aybüke’ye böbreğini vermek istedi. Ancak herkes bizim kadar şanslı değil” ifadelerini kullandı.

 

‘’HASTANE OLARAK ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPIYORUZ’’

Organ nakli ile ilgili çalışmalar konusunda bilgiler veren Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise organ bağışının önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

 

“Hastane olarak gerek tıbbi, gerek teknoloji ve gerekse hizmet açısından elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Günümüz koşullarında, gerekli şartlar dahilinde kapalı şekilde de gerçekleştirilen ameliyatlarla böbrek vericileri çok kısa bir sürede ayağa kalkıp, hayatlarını devam ettirebiliyorlar. Ancak böbrek bağışı sayısı konusunda hala yol alabilmiş değiliz.”

 

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?