USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Watch, Covid-19 Tespiti Yapabilir

Apple Watch, kullanıcılara Covid-19 erken tespiti konusunda yardımcı olabilecek gibi gözüküyor.

Apple Watch, Covid-19 Tespiti Yapabilir
24-02-2021 21:31
Google News

Mount Sinai Sağlık Sistemi (New York) ve Stanford Üniversitesi (Kaliforniya) tarafından gerçekleştirilen araştırmalar ile Apple Watch, Fitbit gibi diğer akıllı saatlerin semptomlar başlamadan 1 hafta önce Covid-19 tespiti yapabileceği ortaya kondu.

Apple akıllı saatin kalp atışındaki küçük değişiklikleri tespit etme yeteneğine sahip olduğu ve bunun da potansiyel olarak Covid-19 olmaya yol açabileceğinin altı çiziliyor. Araştırmaya göre, akıllı saat bunu 7 gün kadar erken tespit edilebiliyor.



Apple Watch, her kalp atışı arasındaki aralığı ölçen kalp atış hızı değişkenliğini ölçüyor. Bununla birlikte aynı ölçü, bir kişinin vücudundaki iltihaplanmadan da etkileniyor. Bu noktada İltihaplanma ve Covid okumasının benzer olabileceği ifade ediliyor. Covid hastası kullanıcıların kalp atışları arasında küçük farklılıklar olduğunu düşündüren kalp atış hızı değişkenliğinin azaldığını görebileceği de bilgiler arasında.

Araştırma, 29 Nisan ile 29 Eylül tarihleri arasında Apple Watch takan 300 sağlık çalışanının izlenmesine dayanılarak gerçekleştirilmiş. Stanford Üniversitesi katılımcıların Apple Watch, Fitbit ve Garmin gibi farklı akıllı saatler kullandıkları bir çalışma da yürüttü. Çalışma, katılımcıların yüzde 81‘inin kalp ritimlerinin semptomlar ortaya çıkmadan yaklaşık 9.5 gün önce arttığını ortaya koydu. Ayrıca, Covid-19 semptomlarının ortaya çıkmaya başlamasından 4 ila 7 gün önce vakaların neredeyse üçte ikisi tespit edildi. Bu çalışmanın da 5.000’den fazla katılımcıyla yapıldığı paylaşılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?