USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil’de karar verildi

AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil’de karar verildi

AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil’de karar verildi
28-09-2017 22:00
Google News
Ak Parti’de Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarının durumları belli oldu. Genel merkez, her iki ilçe başkanıyla da yeni dönemde yola devam etmeme kararı aldı. Halil Uğur ve Hakan Kurt, kongreye kadar görevlerine devam edecekler.

Ak Parti’de Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarının durumları belli oldu. Genel merkez, her iki ilçe başkanıyla da yeni dönemde yola devam etmeme kararı aldı. Halil Uğur ve Hakan Kurt, kongreye kadar görevlerine devam edecekler. Yeni ilçe başkanlarının kim olacağı ise belirsiz…

 

Kongreler sürecini devam ettiren Ak Parti’de dün kritik saatler yaşandı. Merakla beklenen Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlıkları için karar alındı. Genel merkezin, her içi metropol ilçede de başkanları değiştirme kararı Gaziantep’e bildirildi. Yeni başkan arayışları ise hız kazandı

 

TEŞEKKÜR EDİLDİ

 

Edinilen bilgiye göre, Ak Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz gün Gaziantep’in durumunu masaya yatırdı. İl koordinatörü, milletvekilleri ve belediye başkanlarının raporları doğrultusunda, Şahinbey ile Şehitkamil ilçesinin mevcut başkanlarının durumları görüşüldü. Uzun süren görüşmelerin ardından, genel merkez, her iki ilçenin de başkanlarının değişimine karar verdi. Alınan karar Gaziantep il başkanlığına bildirilirken, Gaziantep’te şok etkisi yarattı.

 

KONGREYE KADAR GÖREVE DEVAM

 

Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt ve Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur’un yeni dönemde başkanlıklarına onay vermeyen genel merkez, kongreye kadar göreve devam etmelerini istedi. Alınan karar her iki ilçe başkanına da iletilirken, geçmişte yaptıkları hizmetler nedeniyle kendilerine teşekkür edildi. Kamuoyuna yansıyan görevden alındılar şeklindeki haberlerin doğru olmadığı da öğrenildi.

 

KİMLER ADAY OLACAK?

 

Şehitkamil ve Şahinbey ilçe başkanlarıyla önümüzdeki devam edilmemesi kararı, Gaziantep’te şok etkisi yarattı. Ak Parti kulisleri bir anda hareketlenirken, çok sayıda kişinin adı adaylık için geçmeye başladı. Özellikle parti tabanına yakın isimlerin bu anlamda öne çıktıkları belirtilirken, önümüzdeki günlerin daha da hareketleneceği ileri sürüldü.

 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

 

 

Edinilen bilgiye göre, Şahinbey ve Şehitkamil’in yeni ilçe başkanlarının belirlenmesi için hemen düğmeye basıldı. Genel merkez çalışmalara başlarken, sürecin nasıl ilerleyeceği de belirsizliğini koruyor. Gaziantep Koordinatörü Muzaffer Aslan’ın Kırşehir İl Başkanı olması nedeniyle Gaziantep koordinatörünün bulunmaması, süreyi uzatabilir. Genel merkez tarafından belirlenecek il koordinatörünün önümüzdeki hafta Gaziantep’e gelip, çalışmalara başlaması bekleniyor. Yeni başkanların belirlenmesinde, mini temayül, teşkilat görüşü, milletvekili ve belediye başkanlarının kanaatleri etkili olacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?