USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'dan İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik açıklamalar

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “İnşallah Türkiye bu çerçevede anayasal ve yasal reformları yapacak ve yine beraberinde uluslararası sözleşmelerle bunu, aynı kaygıları taşıyan bütün coğrafyayla bir araya gelerek sözleşme arayışı içinde olacağız” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'dan İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik açıklamalar
31-03-2021 03:21
Google News

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkan, güvenlik soruşturmasına yönelik olarak, “Özellikle yasal boşluğu ortadan kaldırmak, bu alanı insan hak ve özgürlük güvence altına alacak bir düzenleme ile hayata geçirmek için bu düzenlemeyi Meclis gündemine getirdik. Kamu görevlilerinin görevlerini yerine getirirken vatandaşlarımızın insan hak ve özgürlükleri ihlali ile karşı karşıya kalmamaları için hassasiyetle düzenlenmesi gereken bir alandır” değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik olarak ise Özkan, “Türkiye anayasal bir hukuk devletidir. Bir sözleşmenin nasıl yürürlüğe gireceği, nasıl uygun bulunacağı, nasıl hayata geçeceği anayasal ve yasal düzenlemelerle sabittir. Bu çerçevede İstanbul Sözleşmesiyle ilgili Anayasanın 90. Maddesi var. Bu madde bir uluslararası sözleşmenin, ikili veya çok taraflı anlaşmanın nasıl yürürlüğe gireceğini öngörmüştür. Bunun onaylanmasının uygun bulunmasına dair Mecliste karar alınması gerekiyor ve bu karar da alınmış.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?