USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti Gaziantep’te temayül tarihi ve yeri belli oldu

AK Parti Gaziantep’te daha önce 3 Mayıs olarak açıklanan temayül yoklaması genel merkez kararıyla ertelenmişti.

AK Parti Gaziantep’te temayül tarihi ve yeri belli oldu
30-04-2018 14:59
Google News
Son açıklamaya göre temayül yoklaması 5 Mayıs’ta 81 ilde aynı anda yapılacak. Ardından 14 alt komisyon aday adaylarıyla mülakat yapacak.

TEMAYÜL YİNE ŞATO’DA

Ak Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuruları 2 Mayıs’ta sona erecek. 5Mayıs’ta ise 81 ilde temayül yoklamaları gerçekleştirilecek. Gaziantep’te temayül yoklaması yine Şato Restaurant’ta yapılacak. Mevcut milletvekilleri temayül yoklamasına girmeyecek.

300 KİŞİ OY KULLANACAK

Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri 50, Ak Parti Gaziantep Gençlik Kolları asil 25, Ak Parti Gaziantep Kadın Kolları asil 25, Ak Şahinbey İlçe Yönetim Kurulu asil 25, Ak Parti Şehitkamil İlçe Yönetim Kurulu asil 25, Nizip Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu asil 15, Ak Parti İslahiye İlçe Yönetim Kurulu asil 15, Araban, Yavuzeli, Karkamış, Oğuzeli ve Nurdağı Ak Parti İlçe Yönetimi asil yönetim kurullarından da 15 kişilik oy kullanacağı ve 7 taşra ilçenin de kadın kolları başkanları ve gençlik kolları başkanları oy kullanacakları belirtildi. Ayrıca, Şahinbey, Şehitkamil ve tüm taşra ilçelerde Ak Partili tüm belediye meclis üyeleri de temayülde oy kullanacaklar arasında bulunuyor. Böylece Ak Parti Gaziantep temayülünde yaklaşık 300 kişinin oy kullanacağı öğrenildi.

ADAY ÜST KOMİSYONU

Ak Parti, aday listelerini netleştirmek için üç aşamalı bir çalışma yürütecek. Temayül yoklamalarının ardından, bir genel başkan yardımcısının başkanlığında, MKYK üyelerinin de yer aldığı 14 alt komisyon aday adaylarıyla mülakatları gerçekleştirecek. Alt komisyonların sunacağı raporlar, bir ara komisyonda değerlendirildikten sonra Erdoğan’ın başkanlık edeceği bazı genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinin de yer alacağı aday tespit üst komisyonu listelere son şeklini vermek üzere çalışmaya başlayacak.

TEMAYÜLDE OY KULLANACAK TEŞKİLAT MENSUPLARI KİMLER?

Genel Merkez talimatıyla; Üyeliği devam eden genel merkez parti kurucular kurulu üyeleri, İl yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İl gençlik ve kadın kolları başkan ve üyeleri, İl disiplin kurulu başkan ve üyeleri, Parti üyeliği devam eden aday adaylığı olmayan eski il başkanları, İlçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İlçe gençlik ve kadın kolları başkan ve üyeleri, Parti üyesi büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri, Köy ve mahalle başkanları, Parti üyesi 22.23.24.25 ve 26. Dönem aday adayı olmayan milletvekilleri temayülde oy kullanarak 14 isim yazacak.

STK’LAR İÇİN TEMAYÜL OLACAK MI?

Gaziantep’te STK’lar için bir temayül yapılıp yapılmayacağı ise henüz netleşmedi. AK Parti’de aday belirleme süreci daha sonra anketlerle devam edecek. Son sözü ise Genel Merkez söyleyecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?