USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ahmet Ziylan, anısına ANASİAD’ta toplantı salonu ve hatıra köşesi kuruldu

Gaziantep’te merhum Hacı Muktad Ahmet Ziylan anısına Anesiad Gaziantep Şubesinde Ahmet Ziylan toplantı salonu ve hatıra köşesi kuruldu. Açılışta Hacı Ahmet Ziylan dualarla ve sevgiyle anıldı. Toplantıya Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Asiad Yönetim Kurulu Başkanı Salih Asfur, Müsiad Yönetim Kurulu Başkan?

11-12-2021 16:50
11-12-2021 17:36
GAZİANTEP
Google News
Açılışta konuşma yapan, ANASİAD Başkanı İdris Tekin, yaşantısı ile herkese örnek olan, aramızdan ayrılsa birle öğretileri ve güzel ahlakı ile muhabbetle yad edilen Haci Ahmet Muktad Ziylan’a saygı ve vefalarını göstermek için Toplantıs salonuna ismini verdiklerini söyledi.
Gaziantep Valisi Davut Gül ise, konuşmasında şunları ifade etti;  “Nizip’te İslahiye’de yeni bir organize sanayi bölgesi kuruluyor. Aynı zaman Şahinbey’e de yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak. Bunların hepsini Adalet Bakanımız başta olmak üzere milletvekillerimizin desteğiyle ve koordinesiyle Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle yapıyoruz. İnanıyorum ki 3-4 sene sonra çok farklı bir Gaziantep’ten bahsedeceğiz. Özellikle amanos tünellerinin yapılmasıyla birlikte Gaziantep ve İslahiye önemli bir kuru yük limanı gibi olacak. Gaziantep’te daha çok istihdam, ihracat ve üretim sağlanacak. Şuan iş adamlarımızın yanında çalışanların sayısı 405 bin bunun yanına emeklileri bağkurluları memurlarımızı koyarsak 500 bine yakın kişi sanayi ve sanayiyle bağlantılı işlerde istihdam ediyor. Sanayi dışında da hizmet sektörümüz çok gelişiyor. Şu an da otellerimizdeki doluluk oranımız turizmin en yoğun olduğu dönem olan 2019 yılının üzerine çıktı. Ziylan adına açılan bu toplantı salonununda herkese hayırlı olmasını diliyorum. “
Başkan Şahin; Hacı Ahmet Ziylan’ı hayırla yad ediyoruz
Hacı Ahmet Ziylan için babamız çok özel bir insandı onu  unutmadık, unutmayacağız diye konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; "Hacı Ahmet Ziylan, şehrimizin babası. Kendisinden öğrendiğimiz o kadar özel ve güzel şeyler var ki! Bir güzel insan nasıl olur, bir alim nasıl olur? Bütün bunları kendisinden öğrendik. Bir alimin ölümü, alemlerin ölümü olarak tanımlanmıştır. Bu güzel insanı hayırla yad ediyoruz. Sürekli pozitif, bardağın dolu tarafından bakan biriydi. Daha bir insana negatif bir şey dediğini duymadım. Hep iyi insanlar yetişsin diye çalışırdı. Çok önemli meziyetleri vardı. Kusuru örtmede toprak gibi, alçak gönüllülükte ve hoşgörülükte deniz gibi, şefkatte güneş gibi, cömertlikte akarsu gibiydi. Çok güzel bir söz var: Hatırlandığın sürece ölmüyorsun deniliyor. Hepimiz onu hatırlıyor, onunla yaşıyoruz. Rabbim onun gibi bir insan olmayı, cennetinde buluşmayı nasip etsin diyoruz" şeklinde konuştu.
Erbağcı; “Bizler onu örnek almaya gayret ediyoruz”
Açılışta konuşma yapan bir diğer isim ise Hacı Ahmet Ziylan’ın damadı Doktor Abdulkadir Erbalcı idi. Erbalcı, şu sözlerle kayınbabası Ziylan’ı andı; “Ahmet Ziylan için hayırsever iş adamı diyorlar. Bir iş adamı derneği şubesinde bulunuyoruz. Çok değerli iş adamlarımız aramızda dolayısıyla ondan en çok duyduğumuz sürekli tekrar ettiği bir şeyi anmak istiyorum. Babam sürekli dürüst çalışmalı ve çalışmanın yanında ailesini de ihmal etmemeli derdi. Babam dinine bağlı bir iş adamdı. Bizlerde onu örnek almaya gayret ediyoruz.
  
Hacı Ahmet Ziylan kimdir?
Türkiye'deki ayakkabı sektörünün öncü firmalarından Flo'nun kurucusu olan Hacı Ahmet Ziylan, Flo sonrasında satın aldığı pek firma ile Avrupa pazarında da yer almayı başardı.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?