USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Afrika Birliği, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Gazze'ye saldırılarını kınadı

Afrika Birliği (AfB), İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları sert bir dille kınadı.

Afrika Birliği, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Gazze'ye saldırılarını kınadı
12-05-2021 17:46
Google News
İstanbul

AfB Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları kınayarak Birlik olarak Filistinlilerin yanında olduklarını vurguladı.

İsrail polisi Mescid-i Aksa'da itikaftaki Filistinlilere saldırdı: 7 yaralıFilistinli şehidin cenazesinde çıkan olaylar nedeniyle İsrail'in Lid kentinde olağanüstü hal ilan edildiBM Güvenlik Konseyi, Doğu Kudüs'te artan gerginliği görüşmek için yeniden toplanacakİsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinli bir çocuğu şehit ettiAmerikalı ünlü Yahudi profesör Finkelstein: İsrail insanlığa karşı suç işliyorBM'ye bağlı kuruluşlardan Gazzeli çocukların korunması ve gerginliğe son verilmesi çağrısı

Muhammed, Filistinliler için Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız ve egemen bir devleti desteklediklerini kaydetti.

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail saldırılarında 13'ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 43 Filistinlinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 296'ya çıktığı kaydedilmişti.

Filistin direniş örgütleri de Gazze Şeridi çevresindeki İsrail kent ve bölgelerini roketlerle vurmuştu. İsrail polisi, Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle 5 İsraillinin öldüğünü, 45 kişinin yaralandığını bildirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?