USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adli tatil başladı, gözler kararnamede

Yargıda adli tatil dün başlarken, gözler bir kaç gün içerisinde çıkması beklenen hakim ve savcı atamalarına çevrildi. Yeni atamalarda, Gaziantep Adliyesi’nde önemli oranda değişiklik olması bekleniyor.

Adli tatil başladı, gözler kararnamede
21-07-2018 11:25
Google News
Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil bugün başladı. Yoğun mesai yapan Gaziantep Adliyesi adli tatil ile birlikte adeta sessizliğe büründü. Gaziantep, Adli Tatil’in başlamasıyla birlikte, gözünü hakim ve savcı atamalarına çevrildi.

20 Temmuz’da başlayan ve 40 gün sürecek olan adli tatil 31 Ağustos 2018’de sona erecek. Adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşecek. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek.

Kimler gidecek, kimler gelecek?

Adli Tatilin başlamasının ardından, gözler 2018 yaz kararnamesine çevrildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu ( HSK) 1. Dairesi, adli ve idari yargı 2018 ana kararnamesi çalışmalarında sona geldi. Edinilen bilgiye göre yeni kararnameyle çok sayıda il ve ilçe adliyesinde görevli hâkim ve savcının yerinin değiştirileceği belirtilirken, kararnamenin kapsamının 2 bin civarında olması bekleniyor. HSK 1. Dairesi’nin kararnameyi bir kaç gün içerisinde açıklaması bekleniyor. Kararname ile iş yoğunluğu bulunan bazı mahkemelere ilave hâkim görevlendirmesi yapılacağı, çok sayıda il başsavcısının da değiştirileceği öğrenildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal’ın durumunun ne olacağı da merakla bekleniyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?