USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalar'da akülü araç tartışması! 5 Ekim'den sonra yasak

Adalar'da 5 Ekim'den sonra akülü araç kıymetlendirmek yasak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UKOME kararını içeren afişleri Adalar'da muhtelif noktalara asarak uyarıda bulundu. Akülü araç yasağı Adalar'da münakaşaya hastalık oldu.

Adalar'da akülü araç tartışması! 5 Ekim'den sonra yasak
23-09-2021 12:12
Google News

Faytonların kaldırılması ile baş başa Adalar'da akülü araç kullanması yaygınlaştı. 03.06.2021 gün ve 2021/4-4 önemli UKOME, himmet sınırının aşılarak kazalara sebebiyet verilmesi ve vasıtaların yayaların intikal güzergahlarına otopark yeri edilmesi kabilinden gerekçelerle Adalar'dan akülü vasıtaların kaldırılması sonucu aldı. UKOME'nin sonucuna göre, Adalar'da 5 Ekim'den sonra akülü araç görmek yasak olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UKOME kararını içeren afişleri Adalar'da muhtelif noktalara asarak uyarıda bulundu. Akülü araç yasağı Adalar'da münakaşaya illet oldu.

"AKÜLÜ ARAÇLARIN ADAYA ZARARLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM" 

Akülü vasıtaların kaldırılması icap ettiğini kail ada sakini, "Çünkü bu akülü vasıtalar önceleri Adalar'da yoktu. İki yıl içinde akülü vasıtalar ortaya çıktı. Biz çocukluğumuzda talibi yayan gidip geliyorduk. Ancak demin bu akülü araçları hacısı hocası aldı ve bundan sonra ticareti yapılmaya başlandı. Ben bu akülü vasıtaların adaya dokuncalı bulunduğunu düşünüyorum. Şu an kullandığım akülü araç bana ilgilendiren değil müşterek arkadaşımın. Şu an ağırlık yerinde olmak düşüncesince iare aldım" dedi.

"ADA AKÜLÜ ARAÇLAR YÜZÜNDEN E-5 KARAYOLUNA DÖNDÜ" 

46 salname ada sakini Faika Ayça ise "Ada bu akülü vasıtalar yüzünden E-5 Karayolu'na döndü. Ada, ada olma niteliğini çoktan kaybetti. Akülü vasıtaların adadan sakın kalkması gerekiyor. Çünkü adada bundan sonra biçim yok. Adada biçim olmadığına uyarınca bu akülü vasıtaların kaldırılıp belediyenin araçları çalıştırılması lazım. Eskiden kılıç yayan talibi gezerdik. Ancak şu an adada müşterek akülü araç furyası var. Adanın statüsü değişti. Eskiden adaya 3 pare vapur gelirdi" diyerek konuştu.

"5 EKİM'DE AKÜLÜ ARAÇLAR TOPLANIRSA BÜYÜK BİR KARGAŞA OLUR" 

Verilen hakkın arka alınmayacağını kail ada sakini Özkan Atak, "30 yıldır adada yaşıyorum. Ehliyeti ve ruhsatı sıfır insanların akülü araçları kaldırılsın. Çünkü müşterek nebzecik füru kullanıyor. Bir kombinezon yapılması lazım. Ama doğrudan namına şahısların ferdî araçları ellerinden alınmamalı. Verilen adalet arka alınmaz. Ruhsatım bulunmadığı düşüncesince dü kez akülü aracımı manşet aldı. Ancak şu an ruhsatlı müşterek aracım mevcut ve ego o uzlaştırıcı çalışkan müşterek biçimde kullanıyorum. Şu an adada on binlerce akülü araç var. 5 Ekim'de bu akülü araçları toplarlarsa şişman müşterek anarşi olur. Benim duyduğuma uyarınca 5 Ekim'de yetkililer kapıların önünden güçlü araçları toplayacak. Hatta enerjik güç güçlü getirilecekmiş" ifadelerini kullandı.

"KİMSE BENİM AKÜLÜ ARACIMA DOKUNAMAZ, BÖYLE BİR HAKLARI YOK" 

Atak, laflarına şöyle bitmeme etti: 

"Adada akülü vasıtalar yüzünden avarız oluyor' diyenler evlerinde oturan monşer takımı. Ben akülü aracımı deniz hırsızı namına kullanmıyorsam, kimesne benim akülü aracıma dokunamaz. Böyle müşterek hakları yok. Aracımı kapının önüne koysam 5 Ekim'de alacaklar. Evin içerisine bahçeye koysam kullanamadıktan sonra akülü araç ne işe yarayacak. Şu an 5 bin liraya aldığım akülü uzlaştırıcı 500 liraya satacağım. Adaya mevrut ziyaretçiler akülü araç kiralayıp gezebiliyor. Nedeni ise belediyenin getirdiği vasıtaların ehliyetsiz olması. Korsan namına bu vasıtaların kiralanması müşterek nevi vatandaşa fariza diyerek düşünüyorum." 

"BENİ BİR ADALI OLARAK kavisli BİR UYGULAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM" 

Ben akülü vasıtaların kaldırılması istemeyen müşterek apayrı ada sakini Nuri Yürek ise "Büyükada'da Tepeköy denilen müşterek arazi var. Adanın bayır noktası bura orada oturan yaşlılar elbette inecekler. UKOME bizi menfez gerisi etmiş durumda. Önümüzde kar, kış, rahmet var. Kronik rahatsızlığı olanlar, o yokuşu elbette inip çıkacak? Bizi şişko transfer aracına yönlendiriyorlar. Bu pandemi zamanında şişko taşımada maraz transfer riski fazla. Beni müşterek adalı namına hata müşterek yürütüm bulunduğunu düşünüyorum. Az önceki güvenlik müdürlüğüne gittim. Gerekli raporlarımı sundum. Şimdi araştırmalar sonrası çıkma sonucu bekleyeceğim. Olumsuz müşterek değişmeyen çıkarsa Tepeköy'den elbette inip çıkacağım? Ben duygu rahatsızlığı bulunan müşterek insanım" diyerek konuştu.

ENGELLİLER İÇİN TAHSİS EDİLMİŞ ARAÇLAR YÖNERGE KAPSAMI DIŞINDA TUTULACAK

Engelliler düşüncesince hususi tahsis edilmiş, el kitabı ve ya elektrikli vasıtalar bu direktif kapsamı haricinde tutulacak. Aynı sürede Adalar ilçesinde; ferdî elektrikli araç görmek talip kişide düşüncesince ise kimi şerait aranıyor. Bunlar, Adalar'da eğleşme ediyor olmak. (ikincil bulunak namına Adalar yazılsa güçlü ikrar edilmeyecek) 66 yaşından güneş almak, akıllıca güdücü belgesine erbap olmak.

 

KAYNAK : DHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?