USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, az kaslı devletlere verdiği ticari imtiyazları yer şartına bağlayacak

AB, az kaslı devletlerin kaçak verim ihraç etmesini sağlayıcı Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GSP) statüsünü Paris İklim Anlaşması ve yer standartlarına uzlaşma kabilinden şartlara bağlamaya hazırlanıyor.

AB, az kaslı devletlere verdiği ticari imtiyazları yer şartına bağlayacak
22-09-2021 18:27
Google News
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Brüksel'de, AB Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi üzerine hazırladıkları kombinezon teklifine bağlı matbuat toplantısı düzenledi.

AB Komisyonu'nun, 2024-2034 çağında uygulanacak sistemde değişimleri içeren teklifi onayladığını tamlayan Dombrovskis, teklifin sistemin sosyal, çalışma, mevki ve hava boyutunu güçlendirecek tensikat içerdiğini anlatım etti.

Dombrovskis, sistemin az gelirli devletlerde sürdürülebilir konuşu büyümeyi isteklendirme etmeyi amaçladığını söyledi. Sistemin, halihazırda asliye insanoğlu hakları ve emek vermek sözleşmelerine ahenk şartlarını içerdiğini, bu kriterlerin güçlendirildiğini özetleyen Dombrovskis, acemi düzene katılma düşüncesince çevresel ve güzel yönetişim hikayelerinde standartlar getirildiğini de hatırlattı.

Dombrovskis, hava değişikliği ve mevki dulda standartlarına uyumun önemine ayraç ederek, acemi sistemin aralarında Paris İklim Anlaşması'nın da arazi almış olduğu arsıulusal sözleşmelere akla yatkın davranış şartı getirdiğini, ihlal yerinde ise ticari imtiyazlarını arka çekilebileceğinin altını çizdi.

AB'nin az ümranlı ve gelişen devletlere GSP sistemiyle kısaca 50 senedir tercihli ulaşım sağladığını anımsatan Dombrovskis, "Sistem, faydalanan devletlerin ekonomilerini çeşitlendirmelerine ve istihdamı artırmalarına araştırma görevlisi oldu. Ayrıca, bahis konusu ülkelerdeki insanoğlu ve iştirakçi haklarını, çevreyi ve güzel yönetişimi geliştirmeye dayanak noktası verdi." dedi.

Söz konusu kombinezon teklifinin yürürlüğe girmesi düşüncesince AB üyesi devletler ile Avrupa Parlamentosu'nun (AP) onayı gerekiyor.

Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi, az ümranlı yahut büyümekte bulunan devletlere ümranlı devletler kabilinden sağlanan ortak saf prospektüs tavizini anlatım ediyor.

Bu sistemle büyümekte bulunan devletlerin ürünlerine ümranlı memleket pazarlarında rakiplik gücü kazandırılması amaçlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?