USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

"9. Boğaziçi Film Festivali"nin yargıcılar kurulu başkanı, direktör ve senaryocu Reis Çelik oldu

9. Boğaziçi Film Festivali"nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın yargıcılar kurulu başkanı, direktör ve senaryocu Reis Çelik oldu.

23-09-2021 15:27
Google News
İstanbul

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ve TRT'nin kurumsal iş ortaklığı ile Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı çeşidinden planlı festival, 23-30 Ekim ortada sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nın yargıcılar kurulu başkanı, direktör ve senaryocu Reis Çelik oldu.

"Işıklar Sönmesin", "Hoşçakal Yarın", "Mülteci", "Lal Gece" ve "Ölü Ekmeği" filmlerinin yönetmeni Çelik, "Lal Gece ile 2012'de Berlin Uluslararası Film Festivali ve Nuremberg Film Festivali'nde "En İyi Film", Mar del Plata Film Festivali ve Malatya Uluslararası Film Festivali'nde ise "En İyi Yönetmen" ödüllerini almıştı. Film, Brüksel Uluslararası Bağımsız Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödüllerinin sahibi olmuştu.

En güzel film ödülü, 100 bin lira

"Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda toprak ilişki filmler, "En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü" düşüncesince maruz 100 bin teklik ihsanıhümayun düşüncesince yarışacak.

Yarışmada "En İyi İlk Film" 50 bin, "En İyi Yönetmen" 20 bin, "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ise 15 bin lirayla ödüllendirilecek.

"En İyi Senaryo", "En İyi Sinematografi" ve "En İyi Kurgu" dallarının kazananlarına ise 10 bin teklik mülk ödülü verilecek.

Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), birlikte filmin hepsi süreçlerini başarıyla örümcek yapımcıları ve serbest sinemayı müzaheret etmek gibi 10 bin teklik FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü verirken, Film Yönetmenleri Derneği de FİLM-YÖN "En İyi Yönetmen Ödülü"nü sunma edecek.

Festivale bağlı ayrıntılı bilgelik ve müracaat süreçleri www.bogazicifilmfestivali.com üstünden gerçekleştirilebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?