USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

5 günde, 156 araca, 29 bin TL ceza!

Gaziantep’te 25-29 Mayıs tarihleri arasında 156 araç sürücüsüne 29 bin TL para cezası uygulandığı öğrenildi.

5 günde, 156 araca, 29 bin TL ceza!
01-06-2016 15:29
Google News
Sürücülerin düğün konvoylarında kendi hayatlarını ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek, kamunun rahatını bozacak davranışlardan kaçınmalarını bildirildi. Konu hakkında yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği, şu ifadeleri kullandı: “Trafik güvenliğini sağlamak trafik denetimiyle beraber sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyması yanında, trafikte saygı ve hoşgörülü davranışlarla mümkündür.

İlimizde son günlerde düğün eğlencesi sonrası düğüne katılan vatandaşlarımızın araçlarının dörtlü flaşör lambalarını yakarak, klakson çalarak ve araç camlarından sarkarak sevinç gösterisinde bulunulduğu, yapılan bu davranışların trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ve diğer vatandaşlarımızı rahatsız ettiği gelen şikâyetlerden daha önce anlaşılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince konunun üzerinde önemle durarak halkımızın ve araç sürücülerimizin can, mal ve trafik güvenliğini sağlamak için geçtiğimiz hafta basın yoluyla araç sürücülerine duyurularda bulunulmasına rağmen, bazı araç sürücülerinin aynı trafik ihlallerine devam ettikleri yapılan uygulamalardan anlaşılmıştır.

İl Emniyet Müdürlüğünce yerinde yapılan uygulamalar ile MOBESE ve TEDES sistemlerinden alınan görüntüler üzerine Karayolları Trafik Kanunu’nun 72.maddesine göre; gürültü çıkararak kamunun rahatını ve huzurunu bozacak şekilde araç kullananlara ve 64. madde de bulunan araç ışıklarının kullanımıyla ilgili kural ihlali yapan sürücülere 25-29 Mayıs tarihleri arasında toplamda 156 araç sürücüsüne 29.025 TL para cezası uygulanmıştır.

Sürücülerimizden düğün konvoylarında kendi hayatlarını ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek, kamunun rahatını bozacak davranışlardan kaçınmalarını diler; aksi takdirde diğer vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gereken cezai işlemlerin uygulanacağını önemle hatırlatırız.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?