Karşıyaka aşiretinden davulcu Ramazan’la kardeşi Hüseyin’i Gazikent’e düğüne çağırırlar. Bizim davulcular çalar, millet oynar, düğünde geç saatlere kadar sürer. Vakit gece yarısını geçer ama düğün sahiplerinden kimse bizimkileri evlerine bırakmak akıllarına bile getirmez.Davulcu kardeşler kendilerini kimsenin bırakmayacağını anlayınca, düğün yerinden ayrılır yola düşerler. Ana yola çıkınca başlarlar dolmuş beklemeye. Vakit çok geçtir ve o saatte dolmuşun, otobüsün gelmesi imkânsızdır. Beklemekten bıkan, dolmuştan, otobüsten umudunu kesen Davulcu Ramazan, kardeşi Hüseyin’e dönerek ;” Lan oluum Hössüün! Aha mezarlık! Aha Hacıbaba! Aha da Karşıyaka! Burda ne durik lan, yeri gidek! “ der, yola koyulurlar.
Gecenin serinliğinde geze geze mezarlık kavşağına gelirler. Hava da zifiri karanlıktır Mezarlık duvarının yanından geçerken Ramazan sessini de biraz yükselterek “Esselamü Aleyke Ya Ehlel kubur !” der. Kardeş Hösüün de aynısını tekrarlar. O sırada mezarlıkta akşamdan beri ufak ufak atmış, kafaları keyif olan şarapçılar duvarının hemen arkasından ayağa kalıp,başlarını uzatarak; “Aleykümselam Emmioğlu !” diye karşılık verirler.
Gabirlikte karartılarını gördükleri, selamlarına karşılık verip sesini işittikleri karşısında Ramazan ve Hüseyin neye uğradıklarını şaşırırlar, korkarlar. “Gabirlikte ölüler hortladı “ diye davulu sırtına atıp başlarlar tabana kuvvet kaçmaya… Ramazan korkuyla karşılık yorgunluktan Hacıbaba yokuşunda nefesi kesilir yığılır kalır. Kardeşi Hüseyin ise Ramazan’ının yere yığıldığını görmez bile. Eve kaçar, kapıyı ardından sıkıca kapatır, yorganın altına girer, zanır zanır titreyerek sabahı zor eder.
Sabah olur, Ramazan Hüseyin buluşurlar. Hüseyin, “ağam aaşam ardımdaydın, birden kayboldun, saa çok baktıydım ama sen yoktun, nere gettin Allasen?” dediğinde…
La get! Sen gaçiyken ben hortlaklarla cıncıklı gülle oynidim tama! Deyince kahkaha kopar.
Ramazan; ”la kimseye söyleme ha!..İrezil oluruk valla” der…gülüşürler.
Yazan: Ibrahim Alisinanoğlu