?>

Türkiye'nin ürettiği yapay damar teknolojisine Avrupa Birliği onayı

INVAMED tarafından Türkiye'de AR-GE çalışmalarına 2016 yılında başlanan Atlas Stent, Avrupa Birliği (AB) onayı aldı.

Sağlık - 2 yıl önce

İstanbul

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ilk olarak 1994’de ABD’de gerçekleştirilen uygulama ile tıp camiasına büyük umutlar veren ve dünyada sayılı ülkeler tarafından üretilen ürün, uluslararası medikal cihaz şirketi INVAMED tarafından da Türkiye'de üretildi ve artık CE işareti ile AB ülkelerinin tamamında kullanılıyor.

Açık veya kapalı anevrizmaların tedavisinde kullanılan bu stent greft ürünleri, özel tasarıma sahip bir stent materyali üzerine karbon teknolojisi kullanılarak tamamen biyouyumlu PTFE teflon kaplaması ile oluşturularak anevrizma ve damar yaralanmalarını tedavi ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen INVAMED Başkanı Raşit Dinç, vasküler duvarın fonksiyonel bütünlüğünü korumak için tasarlanan Stent Greft'in, damar yaralanmalarının ve anevrizma tedavisini kolaylaştırarak, aterosklerozu önleyerek koruyucu bir etki gösterdiğini bildirdi.

Stent Greft sisteminin, damar rüptürasyonunun onarımını revaskülarizasyonu ile birleştiğinde, hem ikinci bir prosedüre olan ihtiyacını hem de ilgili ara aşamayı ortadan kaldırarak hekime eşsiz bir hibrit yaklaşım sunduğunu belirten Dinç, şunları kaydetti:

"Tansiyon ve diğer faktörler bu zayıf anevrizma bölgesinin balon gibi şişmesine ve sonunda genişleyip yırtılmasına neden olabilir. Stent Greft, arterle anevrizmanın üstüne ve altına sıkıca kapanır. Greft, zayıflamış arterden daha güçlüdür ve şişkinliği zorlamadan kanın içinden geçmesine izin verir. Ürünümüz, damardaki zayıf her noktayı güçlendirerek anevrizmanın patlamasını önlemeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Stent Greft, karmaşık vasküler hastalıkların cerrahi ve endovasküler tedavi kombinasyonu yoluyla tek aşamalı tedavisine olanak tanır. Stent’in Politetrafloroetilen (PTFE) greft bölümü, damarın cerrahi olarak erişilemeyen kısmını tedavi eder. Nitinol strutlar implantın, güvenli fiksasyonunu, geometrik konfigürasyonunu sağlar ve damarın doğal ark eğriliği boyunca beliren anatomik açısına uyum sağlamasına izin verir. Anevrizma yırtılmamışsa ve anevrizmanın boyutu 5 santimetre veya daha büyükse endovasküler stent greftleme için uygundur."

Dinç, perkutan tedaviye uygun tasarlanan iletim sisteminin geleneksel cerrahiye göre daha az ağrı ve daha düşük komplikasyon riski özellikleri taşıdığını ve daha çabuk iyileşmeye olanak tanıdığını, ayrıca, Stent Greft'de bulunan çeşitli konumlarındaki radyoopak işaretleyicilerin, doğru konumlandırmayı sağlarken aynı zamanda implantın kanülasyonunu kolaylaştırdığını aktardı.

Raşit Dinç, Türkiye'nin en büyük tıbbi cihaz üreticisi INVAMED'in, endovasküler anevrizmalarının tedavisini ilerletmek için son teknoloji endovasküler implantlar geliştirmeyi amaçladığını ve bu alandaki klinik araştırmalara öncülük ettiğini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te Defin Listesi 23 Haziran Cuma

2023-06-23 16:51 - Defin Listesi

Kuru Pastaya Talep Arttı, Ustalar Mesai Yaptı

2023-06-27 10:13 - Yeme İçme

Gaziantep’te kafa kafaya çarpışan iki araçta 6 kişi hayatını kaybetti

2023-06-24 03:09 - Asayiş

Bakan duyurdu! LGS sonuçları açıklandı

2023-06-23 13:06 - Eğitim

GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı

2023-06-21 18:08 - Eğitim

Aşiret düğününde geline 4 kilo altın, damada 6 milyon TL takıldı

2023-06-25 11:39 - Kültür

Alacak verecek kavgasında silahlar konuştu: 1 ölü, 1 yaralı

2023-06-26 10:58 - Asayiş

5 yılın sonunda restorasyonu tamamlanan tarihi yapı Feshane ziyarete açıldı

2023-06-22 23:38 - Kültür

Resmi Gazetede Bugün

2023-06-24 08:03 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 24 Haziran Cumartesi

2023-06-24 17:36 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Uzman Doktor'dan mevsimsel grip uyarısı

12:59 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 28 Ocak 2025

16:43 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 28 Ocak 2025 Salı

16:51 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 16 Ocak Perşembe

17:49 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 14 Ocak Salı

17:09 - Sağlık

Günün Manşetleri

Hasan Öztürkmen’den İşçilerin Talepleri İçin Çözüm Önerisi

15:31 - Gündem

53 Çift Mutluluğa Şahinbey’de Evet Dedi

15:27 - Gündem

Nizip Ticaret Odası’nda İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

15:20 - Gündem

Şehitkamil’de Maaşlara Rekor Zam

15:18 - Gündem

Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı kapılarını açtı

15:11 - Ekonomi