?>

TMO mısır alımlarına başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğünce, 2023 sezonu mısır alım fiyatı ton başına 6 bin lira olarak belirlendiği bildirildi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

TMO'nun, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan, mısır alımlarının başlamasına ilişkin paylaşım yapıldı.

Mısır hasadının, ağustosun ilk haftasında Adana ve Hatay'da lokal olarak başladığı ve ülke genelinde de bugün itibarıyla yaklaşık yüzde 8 seviyelerine ulaştığı belirtilen açıklamada, hasat başlangıcından bugüne kadar piyasaların yakından izlendiği ve piyasaların seyrine göre TMO politikalarının oluşturulduğu ifade edildi.

2023 yılı mısır üretiminin, 8,5 milyon ton olacağının tahmin edildiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"TMO mısır alım fiyatı, ton başına 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden, belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır. TMO, Türkiye genelinde bulunan iş yerlerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda mısır alım faaliyeti gösterecektir. Ofis ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri, www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO'ya satabileceklerdir."

TMO'nun, üreticilerin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edeceğine değinilen açıklamada, randevuların yarından 23 Ağustos saat 10.00'dan itibaren alınabileceği ve alımlara TMO işyerlerinde 24 Ağustos'tan itibaren, lisanslı depolar üzerinden ise yine randevulu olarak 28 Ağustos'tan itibaren başlanacağı bildirildi.

Ofis iş yerlerinde, pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacağı belirtilen açıklamada, ürün bedeli ödemelerinin, ürün teslimatının (TMO ve ELÜS) ardından 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağı kaydedildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şempanze "Can", 5 yıl sonra doğan kardeşi sayesinde annesiyle buluştu

2023-08-21 09:53 - Yaşam

‘Tayyip Dede’ şarkısının klip çekimleri başladı

2023-08-17 00:09 - Kültür

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'okul kıyafeti' kararı

2023-08-21 19:38 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-16 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-17 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-21 08:04 - Kültür

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde Okuma Yazma Öğreniyorlar

2023-08-17 14:20 - Eğitim

Temeli atıldı! "Yarım kalan hikayeye devam edeceğiz"

2023-08-21 19:08 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-18 08:04 - Kültür

Gaziantep'teki silahlı kavgada yaralanan genç hayatını kaybetti

2023-08-18 14:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Dolar/TL bugün ne kadar? (18 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:32 - Ekonomi

Talep arttı, gram altın zirveye yaklaştı: İşte 18 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

08:27 - Ekonomi

Tiryaki Agro Grubu’nun iki şirketine “İhracatın Yıldızları” ödülü

14:16 - Ekonomi

EBRD heyeti, ING Türkiye Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etti

13:31 - Ekonomi

Altunkaya'ya anlamlı ödül

13:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Dolar/TL bugün ne kadar? (18 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:32 - Ekonomi

Talep arttı, gram altın zirveye yaklaştı: İşte 18 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

08:27 - Ekonomi

Kaza yapmaktan milimlerle kurtuldu ama Gaziantep polisinin radarına takıldı!

16:31 - Asayiş

Türkiye'de GSS borçları siliniyor: 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme Meclis yolunda

15:48 - Gündem

MÜSİAD Gaziantep’te Kadın Girişimciler İki Gün Boyunca Buluştu

14:59 - Gündem