?>

Tekirdağ'da depremzedelerin otelden çıkartılma kararı ortalığı karıştırdı

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden sonra bulundukları otelden çıkarılma kararı ortalığı karıştırdı. Yaşadıklarını şaşkınlıkla anlatan depremzede vatandaşlar "Deprem bölgesi A

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından depremzede aileler ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Tekirdağ'da konaklama tesislerine yerleştirilmişti. Depremzedelerin kendilerine tahsis edilecek kalıcı konutların yapımından önce geçici olarak kullandıkları otelden sözleşme süresinden önce çıkartıldığı iddiası şehri karıştırdı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile kentte yer alan özel bir konaklama tesisi arasında yapılan anlaşma gereği tesis depremzedelerin kullanımlarına sunulmuş, sözleşmenin sonra ereceği tarih 2023 Ağustos ayı olarak belirlenmişti. Ancak, depremzede ailelere sunulan tebligat ile sözleşme süresinin dolduğu ve bu nedenle konaklama tesislerinin boşaltması gerektiği belirtildi.

Yaşanan olayla ilgili olarak durumu yerinde gözlemlemek için konaklama tesislerine giden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Yaşanan durum ile ilgili bilgimiz var. Bu sorunu çözeceğiz merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Anladığım kadarıyla sizlere sözleşme süresi dolmadan çıkın denildi. Bunu çözeceğiz” dedi.

Konaklama tesisi önünde toplanarak duruma tepki gösteren depremzedeler, basın mensuplarına yaptıkları açıklamada; “Deprem bölgesi AK Parti'ye oy verdi diye bize bunu mu reva gördüler? Hani özgür bir ülkeydik? Bizim orada yaşam alanımız 6 ayda yapılacak denilerek altı aylık sözleşme yaptık, dediler. Eğer konutlar tamamlanamazsa, 6 ay sonra yine bir uzatma yapılacak, denildi. Bizim burada çocuklarımızın okulları var, sınavı var. Biz ne yapacağız? Bu tamamen oy ile alakalı. Sosyal medyada zaten depremzedelere yönelik bir linç kampanyası var. Şimdide böyle devam ediliyor. AK Parti'ye oy verdiğimiz için böyle yapılıyor. Şimdi inadına AK Parti'ye oy vereceğiz” dedi.

Halil Dağ - Tunay Özdemir 

Haftanın Öne Çıkanları

Oyuncular Berrak Tüzünataç ve Serenay Sarıkaya oylarını kullandı

2023-05-14 14:09 - Magazin

ŞAPKANIZI ÖNÜNÜZE ALIP DÜŞÜNÜN

2023-05-15 10:35 - Gündem

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-15 08:02 - Kültür

Okul öncesi eğitim ücretlerinin tamamı kaldırılıyor

2023-05-11 12:25 - Eğitim

KPSS başvuru tarihi belli oldu

2023-05-16 10:15 - Eğitim

GAİB Başkanı Kileci Üniversitelilerle Buluştu

2023-05-11 09:04 - Eğitim

ÖSYM, deprem bölgesinden KPSS'ye başvuran adaylardan ücret almayacak

2023-05-16 15:09 - Eğitim

Murat Bardakçı isyan etti: Böyleleri, İstiklâl Mahkemeleri’ne bile rahmet okuturlar!

2023-05-10 20:09 - Gündem

Selimiye Camii'nin dev kubbe aleminin montajı başladı

2023-05-11 21:39 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-16 08:02 - Kültür

İlgili Haberler

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 19 Şubat Çarşamba

18:29 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 19 Şubat Çarşamba

18:27 - Gündem

Elek ustaları 'eleğini asmaktan' korkuyor

14:45 - Gündem

Gaziantep'te 16 suç kaydı ve kesinleşmiş cezası bulunan firari yakalandı

14:38 - Gündem

Gözü görmeyen kadın motivasyon ile yeniden görmeye başladı

14:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 19 Şubat Çarşamba

18:29 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 19 Şubat Çarşamba

18:27 - Gündem

Elek ustaları 'eleğini asmaktan' korkuyor

14:45 - Gündem

Gaziantep'te 16 suç kaydı ve kesinleşmiş cezası bulunan firari yakalandı

14:38 - Gündem

Gözü görmeyen kadın motivasyon ile yeniden görmeye başladı

14:26 - Gündem