?>

Son dakika: İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? Meteoroloji'den yeni kritik uyarı

Meteoroloji son güncel hava durumu raporunu yayımladı. İstanbul'da gece boyunca yoğunluğunu artıran kar yağışının bugün ağırlıklı sabah saatleri olmak üzere saat 18.00'a aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Gündem - 3 yıl önce

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA NE KADAR SÜRECEK?

Megakent İstanbul'da önceki gün sabah itibariyle aralıklı olarak görülen kar yağışı, dün akşam saatlerinde etkisini artırdı. Zaman zaman sağanak şeklinde görülen yağış, gece de devam etti. Kar yağışının bugün ağırlıklı sabah saatleri olmak üzere saat 18.00'a aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel "28-29 Mart'tan itibaren 10 derecelere yaklaşıyoruz" derken, soğuk havaya sebep olan 3 etkenden 2'sinin zayıflamaya başladığını söyledi.

MOTOSİKLET, ELEKTRİKLİ SCOOTER VE MOTOKURYELER TRAFİĞE ÇIKABİLECEK

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün saat 10.00'dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verileceğini bildirdi.

YURT GENELİNDE BUGÜN

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARILARI: Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, yağış anında görüş mesafesinde azalma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇANAKKALE 7°C, Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlıİSTANBUL 6°C, Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlıKIRKLARELİ 5°C, Çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri kar yağışlıKOCAELİ 5°C, Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı kar yağışlı

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, Parçalı ve çok bulutluDENİZLİ 9°C, Parçalı ve çok bulutluİZMİR 10°C, Parçalı ve çok bulutluMANİSA 8°C, Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA 13°C, Parçalı bulutluANTALYA, 13°C, Parçalı bulutluHATAY 11°C, Parçalı bulutluISPARTA 4°C, Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA 3°C, Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlıESKİŞEHİR 1°C, Parçalı ve çok bulutluKAYSERİ 1°C, Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif kar yağışlıKONYA 3°C, Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Sinop çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU 0°C, Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlıDÜZCE 3°C, Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı kar yağışlıKASTAMONU 0°C, Çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde yoğun olmak üzere, aralıklı kar yağışlıZONGULDAK °C, 3°C Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Samsun, öğle saatlerinde Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 5°C, Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlıSAMSUN 5°C, Çok bulutlu, sabah saatlerinde yoğun olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlıTOKAT 3°C, Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlıTRABZON 5°C, Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -6°C, Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlıKARS -7°C, Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlıMALATYA 3°C, Çok bulutluVAN 1°C, Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR 3°C, Parçalı ve çok bulutluGAZİANTEP 7°C, Parçalı bulutluSİİRT 5°C, Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlıŞANLIURFA 7°C, Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına; Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, akşam saatlerinden itibaren doğusu 4 ila 6; Doğu Karadeniz'de; kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, doğusu güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

MARMARA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0 m, Görüş: Orta.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, batısı kuzeydoğudan 5 ila 7; Doğu Akdeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, akşam saatlerinde doğusu 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, batısı 4,0 m, Görüş: Orta.

VAN GÖLÜ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

KAYNAK : HABER7
Haftanın Öne Çıkanları

Ali Koç'un 'Sen kimsin' dediği kızın kimliği ortaya çıktı: Ferdi'nin kız arkadaş

2022-03-19 15:01 - Spor

Hamdi Alkan ve Selen Görgüzel tek celsede boşandı

2022-03-18 11:58 - Magazin

Berdan Mardini'den 'Efsane' Şarkı!

2022-03-18 18:57 - Magazin

BUDO seferleri iptal edildi

2022-03-19 23:37 - Yaşam

Bakirelik sözleri ortalığı sallamıştı! Merve Taşkın, Acun Ilıcalı'yla ilgili anısını itiraf ett

2022-03-17 20:28 - Magazin

‘TBMM 23 Nisan Mahallede Maç Var’ grup müsabakaları sona erdi

2022-03-19 12:13 - Gündem

Asyaport’tan tarihe saygı fotoğraf yarışması

2022-03-19 14:34 - Teknoloji

"50 Adanalı Kadın 50 Sektör" fotoğraf sergisi açıldı

2022-03-14 21:46 - Gündem

Gülben Ergen'den ayaklarını yalamak isteyen takipçilerine öneri: Dondurma yalayın

2022-03-14 11:35 - Magazin

Yıllar önceki fotoğrafını paylaşan Duygu Özaslan, yüzüne yaptırdığı tüm estetikleri sıraladı

2022-03-16 16:08 - Magazin

İlgili Haberler

Çiftçiler Şahinbey Belediyesi’nin desteklerinden memnun

17:04 - Gündem

GSOMEM’de güneş enerjisi ve enerji depolama semineri gerçekleştirildi

16:24 - Gündem

GAÜN takımları teknofest başarılarına yenilerini ekliyor

16:18 - Gündem

Şiddete maruz kalan çoban Nail'in hayatı yürek burktu

13:02 - Gündem

GastroANTEP bu yıl da gastronomi ve sanatın buluşma noktası oldu

12:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 25 Eylül Çarşamba

17:44 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 25 Eylül Çarşamba

17:42 - Defin Listesi

Gaziantep'te bıçaklanan lise öğrencisi ağır yaralandı

17:10 - Asayiş

Çiftçiler Şahinbey Belediyesi’nin desteklerinden memnun

17:04 - Gündem

GSOMEM’de güneş enerjisi ve enerji depolama semineri gerçekleştirildi

16:24 - Gündem