Kökeni, Ortadoğu ve Orta Asya coğrafyalarındaki yaşayan Müslüman gruplara dayanan Ramazan Şerbeti, Osmanlı'nın olmazsa olmazları arasında yer almaktaydı. Yüzyıllardır devam eden bu şerbet geleneği, Saray mutfağında da itina ile hazırlanırdı. Osmanlı'dan günümüze uzanan lezzet yolculuğunun bir parçası olan Ramazan şerbeti, günümüzde Ramazan aylarında tüketilen sembolik bir miras haline geldi.
İşte bu sembole dönüşmüş içecek, Ramazan aylarında marketlerin en gösterişli kısmında tüketiciye sunuluyor. Ancak birçok ev hanımı hazır ve katkı maddesi bulunan Osmanlı şerbetini satın almaktan ziyade evde yapmayı tercih ediyor. Peki Ramazan şerbeti nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Ramazan şerbeti kaç kalori? İşte tüm detayları ile Ramazan şerbeti...
Has limonata nasıl yapılır? Ev yapımı limonata! Limonata tarifi (acısız limonata tarifi)
RAMAZAN ŞERBETİ FAYDALARI
Hazmı kolaylaştırır.
Kan şekerini düzenler.
Romatizmaya iyi gelir.
Stresi azaltır.
Uyku düzenini kontrol altına alır.
Susuzluğa iyi gelir.
RAMAZAN ŞERBETİ KAÇ KALORİ
Ramazan şerbetinin 2 mililitresi ortalama 1 kaloridir. Yani bir çay bardağı Ramazana şerbeti 50, bir su bardağı Ramazan şerbeti ise 200 kalori 100 kaloridir.
Manda yoğurdunun faydaları nelerdir? Cumhurbaşkanı'nın manda yoğurtlu tarifi...
RAMAZAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
1 çay kaşığı karanfil
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 adet çubuk tarçın
8 su bardağı su
1 adet kırmızı erik
4-5 adet kırmızı üzüm
4-5 adet hibiskus
Bir parça taze zencefil
Yapılışı:
Genişçe bir tencereye 8 su bardağı suyumuzu ekliyoruz. Ardından içine zencefil, tarçın ve karanfilleri ilave ediyoruz. Kaynayana dek arada bir karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra toz şekeri de ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Birkaç dakika sonra önceden doğradığımız hibiskus, kırmızı üzüm, kırmızı erikleri ilave edip ocağın altınızı kısıyoruz. Yaklaşık 20 dakika boyunca pişmesi için bekliyoruz. Dileyen olursa içine birkaç parça limon da portakal parçası da atabilir.
Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Ardından bir süzgeçten geçirdikten sonra sürahiye alıyoruz. İftar saati yaklaşınca da soframızda yer veriyoruz.