?>

Orman Genel Müdürlüğü 15 Temmuz şehitlerinin anısını kurduğu ormanlarda yaşatıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 Temmuz şehitlerinin hatıralarını ormanlarda yaşattıklarını belirterek, "Ülkemizi ve demokrasimizi cansiparane koruyan kahramanlarımız adına kurduğumuz hatıra ormanlarını koruyup geliştireceğiz." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde şehit olanların anısını, kurduğu ormanlarda yaşatıyor. Bu ormanlarda 15 Temmuz anma programlarında şehitler yad edilirken yeni fidanlar da dikiliyor.

OGM tarafından 81 il valiliğiyle koordineli yürütülen çalışmalarla, darbe girişiminde şehit olanların anısını yaşatmak için "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Hatıra Ormanları" tesis edildi.

İlk fidanın 1 Ekim 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla toprakla buluşmasının ardından, hatıra ormanları kısa zamanda ülke geneline yayıldı ve sayıları her geçen gün arttı. Tesis edilen ormanlar, şehir merkezlerine yakın, vatandaşların ziyarette bulunabileceği, tören için halkın rahat ulaşım sağlayabileceği yerlerden seçildi.

Bugüne kadar 4 bin 700 dekar alan ağaçlandırılarak 300 bin fidan toprakla buluşturuldu. Ormanlara, 15 Temmuz gecesi yaptıkları kahramanlıklarla tarihe geçen Ömer Halisdemir başta olmak üzere şehit isimleri ile darbe girişiminin merkezlerinden olan Kahramankazan gibi yerleşim yerlerinin isimleri verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Ülkemizi ve demokrasimizi cansiparane koruyan kahramanlarımız adına kurduğumuz hatıra ormanlarını koruyup geliştireceğiz." değerlendirmelerinde bulundu.

Yumaklı, şehitlerin hatıralarını yaşatmak için yoğun çaba içerisinde olduklarına değinerek, "Ülkesi için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 5 cinayet zanlısı tutuklandı

2023-07-11 11:48 - Gündem

Üniversite Öğrencileri ve Ailelerini Üzen Haber! Harçları geri döndü

2023-07-15 11:04 - Eğitim

Lahmacun, pide ve böreğe sakatat eti girmeyecek

2023-07-10 09:39 - Yeme İçme

Kastamonu Üniversitesi'nin en yaşlı öğrencileri dereceyle mezun oldu

2023-07-08 18:08 - Eğitim

Türkiye'den yılın ilk yarısında 5,4 milyon dolarlık pul biber ihracatı!

2023-07-10 09:54 - Yeme İçme

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-14 08:03 - Kültür

Gaziantep'te bekçilere bıçaklı saldırı: 2 yaralı

2023-07-13 04:38 - Gündem

Sesi duyan ihbar etti! Eve giren ekipler dehşete düştü

2023-07-12 13:08 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 10 Temmuz Pazartesi

2023-07-10 17:06 - Defin Listesi

Dünya nüfusu 8 milyarı geçti ancak nüfus artış hızı düşüşte!

2023-07-10 15:19 - Gündem

İlgili Haberler

Karkamış'ta Gümrük Bölgesinde Yaşanan Olayın Detayları Açıklandı

09:59 - Gündem

Yeşil dönüşüm artık küresel rekabette bir avantaj değil, bir gerekliliktir

10:35 - Gündem

Nizip'e Modern Hayvan Bakım Evi

10:33 - Gündem

Çalışan haklarına saygı, demokrasimizi güçlendirecektir

10:28 - Gündem

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR VE GASKİ, ARITMA TESİSLERİYLE TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYOR

10:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Yeşil dönüşüm artık küresel rekabette bir avantaj değil, bir gerekliliktir

10:35 - Gündem

Üreten Ellerle Aydınlık Bir Geleceğe Yürüyoruz

10:34 - Ekonomi

Nizip'e Modern Hayvan Bakım Evi

10:33 - Gündem

Çalışan haklarına saygı, demokrasimizi güçlendirecektir

10:28 - Gündem

GAZİANTEP'TE 2025 AİLE YILI İÇİN ÖRNEK BİR ADIM ATILDI

10:26 - Spor