?>

Ne kadar para o denli yangın! Hainlerden orman yangını itirafı

Adana’da yıldırı örgütü YPG/PKK namına çalışkanlık gösterdiği iddiasıyla tutuklanan Suriyeli M.Ş.S.’nin ifadelerinde orman yangını itirafları da ortaya çıktı.

Gündem - 3 yıl önce

Şüphelinin karşı 'silahlı yıldırı örgütüne uzuv olma' suçundan hazırlanmakta bulunan iddianamede “Suriye'de eşimin akrabası bulunan YPG/PKK üyesi Ezuz Halil El Turgi'yi arkadaşımın telefonundan görüntülü aradım. Bana 'Bol yüklü birlikte iş mevcut yapar mısın?' dedi. Ne yapacağımı sorduğumda, 'YPG namına çalışıyorum, bizde para çok, Adana'da orman yak, taşıt yak, TIR yak, toprak yak, önüne ne geliyorsa yak, yaktığın coşkun büyüklüğü kazanacağın paranın büyüklüğünü belirleyecek. Ben de ikrar ettim” ifadeleri arazi aldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca hesaplı anket kapsamında yıldırı örgütü YPG/PKK namına çalışkanlık gösterdiği iddiasıyla tutuklanan Suriyeli M.Ş.S. karşı 'silahlı yıldırı örgütüne uzuv olma' suçundan hazırlanmakta bulunan iddianame, Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi kabilinden ikrar edildi. İddianamede M.Ş.S.’nin yıldırı örgütü mensuplarıyla bağlantı ve iltisaklı olduğu, YPG/PKK namına yaymaca ve öge temini icra ettiği ve örgütsel toplantılara katılmış bulunduğu belirtildi. Ayrıca şüphelinin yıldırı örgütü DEAŞ ve FETÖ ile münasebetli 2 kişiyle de irtibatta bulunduğu anlatıldı.  

‘ATEŞ BÜYÜKLÜĞÜ PARANIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BELİRLER’

İddianamede diyar genelinde meydana mevrut orman yangınlarıyla ilişik ilgi çeken ifadeler de arazi aldı. YPG/PKK'nın Türkiye ortamında eylem, saldırı-sabotaj yapılması şartıyla gümrüksüz yahut sığınmacı şekilde mevrut kişilerle bağlantı kurduğu belirtildi. Suriye’den gümrüksüz şekilde birlikte sene önceki Türkiye’ye geldiğini kaydeden M.S.Ş., Suriye’de canlı eşinin akrabası YPG/PKK üyesi Ezuz Halil El Turgi'yi el telefonu ile görüntülü arayarak yıldırı eylemlerine ilişkin direktifler aldığını söyledi. Turgi’nin namına 'Bol yüklü birlikte iş mevcut yapar mısın?' sanarak teklifte olduğunu özetleyen kuşkulu “Ne yapacağımı sorduğumda, 'YPG namına çalışıyorum, bizde para çok, Adana'da orman yak, taşıt yak, TIR yak, toprak yak, önüne ne geliyorsa yak, yaktığın coşkun büyüklüğü kazanacağın paranın büyüklüğünü belirleyecek’ dedi” ifadelerini kullandı. 

‘EYLEME GÖRE BİN VEYA 2 BİN DOLAR’

Terörist Ezuz Halil El Turgi'nin hisse senedi esnasında tez da istediğini vurgulayan M.S.Ş. ifadesine “Bana ‘Yakacağın ormanın, arabanın yanına gittiğinde eline birlikte kağıt al, kağıt üstünde tarih, zaman ve noktayı yaz. Benzin dökerek yangın yarar videolu birlikte halde alıcı kaydı yap, bu kaydı bana at, yapmış olduğun eyleme uyarınca sana bin yahut 2 bin dolar devretme yaparım. Hiç kimseden haşyet seni yakalayamazlar, birlikte bilinçlilik yapamazlar, söylediklerimi yapmazsan beni aldattığını düşünürüm.' dedi” sanarak bitmeme etti. Şüpheli başkaca bahis konusu akrabasının Ankara ve Konya’da da birtakımı bireylere yıldırı eylemi yapması üstüne yönerge verdiğini söyledi. Tutuklu M.Ş.S.’nin, 'silahlı yıldırı örgütüne uzuv olma' suçundan 7 sene 6 aydan 15 yıla kadar cezaevi cezası istemiyle yargılanacağı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te Ailesi kendi kızını tüm köye pazarladı!

2021-09-23 20:40 - Asayiş

İşte Gaziantep'teki Kayyum Atanan Şirketler

2021-09-22 20:00 - Gündem

Gaziantep'te parkta dehşet! Gençlerin kavgasında kan aktı: 1 Ölü

2021-09-18 13:10 - Asayiş

Gaziantep'te Kapanan Evim Şirketlerinde alacağı olan mağdurlara ne olacak?

2021-09-19 22:15 - Gündem

Dayısı tarafından vurulan genç kurtarılamadı

2021-09-24 12:22 - Asayiş

Devrilen traktörün altında kalan beş çocuk babası hayatını kaybetti

2021-09-17 16:34 - Asayiş

Gaziantep’te en fazla trafik cezası yazılan yollar ve kavşaklar nereler?

2021-09-19 21:13 - Gündem

Motorine zam

2021-09-20 22:45 - Gündem

Gaziantep’te son günlerde artan uyuz vakaları halkı tedirgin ediyor.

2021-09-19 22:24 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi "ev" sahibi yapıyor

2021-09-20 18:37 - Gündem

İlgili Haberler

Uzmanlardan sosyal medya bağımlılığı uyarısı

16:34 - Gündem

Bir asırdır geleneksel yöntemlerle üzüm pekmezi yapıyorlar

16:23 - Gündem

Depremzedelerin evleri villaları aratmıyor

16:17 - Gündem

Patlıcan, kabak ve biber kurutmalıkları görsel şölen sunuyor

16:11 - Gündem

Gaziantep ve Lefkoşa kardeş şehir ilişkilerinin 15. yılını GastroANTEP Festivali'nde kutladı

15:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Uzmanlardan sosyal medya bağımlılığı uyarısı

16:34 - Gündem

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut 5'inci kattan atlayarak intihar etti

16:29 - Asayiş

Bir asırdır geleneksel yöntemlerle üzüm pekmezi yapıyorlar

16:23 - Gündem

Depremzedelerin evleri villaları aratmıyor

16:17 - Gündem

Patlıcan, kabak ve biber kurutmalıkları görsel şölen sunuyor

16:11 - Gündem