?>

Liseli şefler çikolata üretiminden 3 ayda 500 bin lira gelir sağladı

Gaziantep'te, Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "en tatlı mesai" dedikleri çikolata üretiminden 3 ayda 500 bin lira gelir sağladı.

Gündem - 3 yıl önce

Okulda mart ayında kısıtlı imkanlarla elle üretilen çikolata, Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle kazandırılan atölyede profesyonelce imal ediliyor.

Lisede 5 öğretmen ve 10 öğrenciyle üretim yapılan atölyede, kalıp, tablet, özel sipariş, yaş pasta, hediyelik, nişan, düğün gibi özel günler için de çikolata üretiliyor.

Atölyede Belçika çikolatasının ham maddesini kullanan öğrenciler, ürettikleri çikolataları sosyal medya üzerinden satışa sunuyor ve döner sermayeden aylık 2 bin 500 lira ila 3 bin 500 lira arasında gelir elde ediyor.

Okul müdürü Zabit Yılmaz, AA muhabirine, öğretmen ve öğrencilerle üretime devam ettiklerini söyledi.

"Mart ayından bu yana 2 ton çikolata ürettik ve yaklaşık 500 bin lira civarında gelirimiz oldu." diyen Yılmaz, öğrencilerin kendilerini yetiştirip bu sektörde aranan eleman olma yolunda okulda eğitimden geçtiğini ve aile bütçelerine katkı sağlayacak kazanç elde ettiklerini dile getirdi.

- "Günlük 1 ton üretim yapabiliriz"

Gıda Teknolojisi Alanı Bölüm Şefi Zehra Özge Gümüş de sipariş üzerine toptan ve perakende üretim yaptıklarını belirtti.

Öğrencilerin zevkle çalıştıklarını anlatan Gümüş, şöyle devam etti:

"Günlük kapasitemiz 500 ila 1000 kilogram arasında değişiyor. Bu tamamen bize verilen siparişle alakalı bir durum. Ürün çeşitliliğimiz çok fazla, çikolata çok kapsamlı bir ürün. Günlük 1 ton üretim yapabiliriz. Sargılı ürünlere geçtiğimiz zaman daha çok emek istediği için daha fazla sürede daha az kapasiteyle çalışmamız gerekiyor. Çok özel ürünler ve el emeğiyle yapılıyor. Ürünlerimiz çok kaliteli, ham maddemiz Belçika çikolatasıdır. Kaliteden ödün vermiyoruz."

Öğrencilerden Şeyma Nur Ulu ise çikolata üretmenin bir ayrıcalık olduğunu belirtti.

Okulda arkadaşlarıyla bir şeyler üretmenin güzel olduğuna değinen Ulu, şunları kaydetti:

"Çikolata hem mutluluk verici hem de içinde sürekli bulunduğumuz için mutlu hissettiriyor. En tatlı mesaimiz. Makineler olmadan önce sıkıcıydı. Şimdi makinelerimiz olduğu için verimli oluyor. Öğretmen ve arkadaşlarımla birlikte bir şey üretmek bizde güzel hisler uyandırıyor. Bir şeyler yapınca daha da ilerletebiliriz hissiyatı oluyor. Burada kendimizi birçok alanda geliştirebiliyoruz. Buradan kazandığımız parayla hem aile ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz."

Öğrencilerden Muhammed Karayılan ise hem meslek öğrendiklerini hem de aile ekonomisine katkı sunduklarını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

TEMA Vakfı gönüllüleri Gaziantep'te çevre temizliği yaptı

2023-06-08 10:45 - Yaşam

Türk gençlerinin mutluluk oranı yüzde 47'de kaldı

2023-06-05 11:07 - Yaşam

Ünlü kantocu İzmir'de vefat etti

2023-06-06 03:39 - Magazin

GAZİANTEP'E HİZMET İÇİN BAKANA GEREK YOK

2023-06-05 11:21 - Siyaset

3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nin altında devasa yapılar tespit edildi

2023-06-05 12:37 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-09 08:03 - Kültür

Gaziantep'te "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" paneli

2023-06-06 11:11 - Eğitim

Gaziantep'teki resim öğretmenleri eserlerini tarihi konakta sergiliyor

2023-06-08 11:09 - Kültür

Amanosların 1600 rakımlı Huzurlu Yaylası fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

2023-06-05 10:05 - Kültür

Şarkıcı Fatma Turgut Tekirdağ'da konser verdi

2023-06-10 03:39 - Kültür

İlgili Haberler

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Nizip’te ulaşım altyapısı güçlendiriliyor

16:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş