?>

Kızılay Kan Merkezi yeni yerinde hizmete başladı

Sağlık - 1 yıl önce

Deprem sonrası ağır hasar alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün yıkılmasının ardından alana kurulan Kızılay Kan Merkezi hizmete başladı.

6 Şubat depreminde birçok binanın yıkıldığı Malatya’da İnönü Caddesi üzerinde yer alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün de ağır hasar alarak yıkılması ile aynı alana Kızılay Kan Merkezi kuruldu. Kızılay’ın da mevcut yerinin yıkılması ile sağlık müdürlüğü eski alanına prefabrik olarak yapılan merkezin açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk kanın acil bir ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek duyarlı herkesi bağışta bulunmaya davet etti.

Yaşanan asrın felaketinde kan ihtiyacının büyük bir ihtiyaç olduğunu da idrak ettiklerine değinen Berk, “Ülkemizde uzun bir süredir kan stoklarında ciddi bir azalma var. Acil durumlarda sağlık ekiplerimiz kana ulaşmakta zaman zaman zorlanıyor. Vatandaşlarımızı yeni açılan merkezimize davet edip kan bağışında bulunmalarını istiyoruz” dedi.

Düzenli kan bağışının özellikle kronik bazı hastalıklarında önüne geçtiğinin bilimsel olarak da kanıtlandığına işaret eden İl Müdürü Berk, “Bu nedenle vatandaşlarımızı hem sağlıkları hem de toplum sağlıkları açısından kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Hastanelerdeki doluluk oranı

İl Müdürü Erhan Berk, son günlerde hastanelerdeki artan grip yoğunluğuna da değinerek vatandaşların önlem almasını istedi. Türkiye’de viral enfeksiyonda ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Berk, “Vatandaşlardan özellikle hasta olan yerlere gitmemeleri ve kendilerini izole etmelerini istiyoruz. Şuan Malatyada hasta yoğunluğu kaldırmayacak bir durumda değiliz. 2019 yılından başlayan bir covid salgını ile salgında bir alevlenme olduğunu gördük. Bu yüzden kişisel önlemleri almalıyız. Maske, mesafe ve el hijyeni noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Bu yıl viral enfeksiyonun uzun sürdüğünü de belirten Berk, sağlık müdürlüklerine bağlı tüm hastanelerinin 7 gün 24 saat hizmette olduğunu söyledi.

Açılış sonrası emeği geçenlere plaket takdim edilirken, törene İl Müdürü Berk’in yanı sıra Kızılay Bölge Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Malatya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ağrı’da “Yüreğimdesin Kudüs” temalı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2024-01-13 05:09 - Kültür

Hastane atıkları sanata dönüştürüldü

2024-01-11 16:38 - Kültür

Fabrikası olmayan 40 metrelik baca, 6 büyük depreme rağmen 72 yıldır ayakta duruyor

2024-01-12 11:09 - Kültür

Kütahya’da 2023 Yılı Kültür-Sanat Sezonu sona erdi

2024-01-13 08:09 - Kültür

Kervansarayların izinde temalı resim sergisi

2024-01-10 11:38 - Kültür

ESYAV’dan "40. Yıl Buluşması" ve ödül töreni

2024-01-11 10:39 - Kültür

Taş Oda Burdur’un gastronomi turizmindeki yüzü olacak

2024-01-12 18:38 - Kültür

Rota Erzincan: Erzincan’ı avuçlarınızın içinde keşfedin!

2024-01-15 09:39 - Kültür

İlk fetihlerden Osmanlı dönemine kadar Denizli’nin tarihi konuşuldu

2024-01-10 09:38 - Kültür

Mehmet Akif Ersoy Şiir Konseri

2024-01-12 06:39 - Kültür

İlgili Haberler

Uzman Doktor'dan mevsimsel grip uyarısı

12:59 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 28 Ocak 2025

16:43 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 28 Ocak 2025 Salı

16:51 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 16 Ocak Perşembe

17:49 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 14 Ocak Salı

17:09 - Sağlık

Günün Manşetleri

Hasan Öztürkmen’den İşçilerin Talepleri İçin Çözüm Önerisi

15:31 - Gündem

53 Çift Mutluluğa Şahinbey’de Evet Dedi

15:27 - Gündem

Nizip Ticaret Odası’nda İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

15:20 - Gündem

Şehitkamil’de Maaşlara Rekor Zam

15:18 - Gündem

Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı kapılarını açtı

15:11 - Ekonomi