?>

Karavanlara olan ilgi depremlerin ardından arttı

Kahramanmaraş merkezli depremler, insanları barınmak için karavanlara yönlendirdi.

Gündem - 1 yıl önce

6 Şubat'ta yaşanan ve 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği 11 ilde etkili olan deprem sonrasında karavanlara olan ilgi arttı.

Karavan firmalarında da üretim yoğunluğu yaşanıyor.

Karavan üreticisi Serdar Yılmaz,  afetlerden sonra sabit ve tekerlekli taşınabilir barınaklara taleplerin arttığını söyledi.

Depremlerden sonra insanların farklı türdeki yapılara da yöneldiğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Afetlerden sonra modüler sabit yapılar, taşınabilir tekerlekli veya seyyar yapılara daha çok ağırlık verdik. Daha fazla üretmeye başladık. Depremden sonra gelen 650'nin üzerinde bireysel müracaata baktığımızda talep edilen hafif çelik yapılar, prefabrik yapılar, taşınabilir havuz tarzı yapılar, bungalov ahşap yapılar, kutu evler diye tabir ettiğimiz yine taşınabilir evler gibi birçok farklı yapılara ilginin olduğunu gördük. Bu yapılar, mimari yaşama hitap edecek, hızlıca kurulumu yapılıp insanların barınma ihtiyacını karşılayacak yapılardır. Bunun yanında ihtiyaçtan ortaya çıkan kamu, kurum ve kuruluşlarla özel kuruluşların ofis olarak kullanacakları geçici barınma olarak talep ettikleri sabit ve taşınabilir yapılar yapmaya devam ediyoruz."

Çalışmaları hızlandırdıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Afetlerden sonra insanlar, çadır ve konteynerlerden taşınıp bir an önce konforlu yaşamlarına devam etmek istedi. Özellikle arsası olmayan kişiler de taşınabilir yapıları istedikleri bir yere sabitleyip yaşamını idame ettirmek için bu tür yapılara ihtiyaç duyuyor."

Her mevsime uygun yapıların üretilebildiğini dile getiren Yılmaz, yapıların içerisinde birçok şekilde ısıtma ve soğutma imkanlarının bulunduğunu ifade etti.

- 350 binden 3 milyon liraya kadar karavan

Müşterinin talebi doğrultusunda ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşıladıklarını dile getiren Yılmaz, karavanların 350 bin lira ila 3 milyon lira arasında olduğunu kaydetti.

Bursa'da tekerlekli karavan üreten firma sahibi Koray Aksen de yaklaşık 4 yıldır üretim yaptıklarını söyledi.

Afetler sonrası işlerinde artış olduğunu anlatan Aksen, şunları kaydetti:

"İnsanlar, afetten sonra çekme karavanı B planı olarak görüyor. Kimi insan seyahat amaçlı, kimisi güvenlik amaçlı tercih edebiliyor. İstanbul'da satışlarımız daha çok arttı. Bu karavanlar aslında vazgeçilmez ürünler arasında. Karavanı nereye götürürsek evimiz oradadır. Bir yandan kolaylık, bir yandan güven. Bildiğimiz mini bir ev. Bunların içerisinde sıcak su, buzdolabı bulunuyor. 2-3 ve 5 kişilik karavanlarımız bulunuyor. Bir evde olan her şeyi bunda da karşılayabiliyorsunuz. Duş, tuvalet ve dışarıdaki alan için tentene bile bulunuyor. Yaşamı kolaylaştıracak her şey bu ufacık yapı içerisinde mevcut. Tabi bir ev gibi olmaz, eve göre çok daha minimal bir yaşam. Bu yaşam keyfini bildikten sonra ya da gerçekten o an için ihtiyaç ise muazzam bir şey."

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü

2023-11-02 12:09 - Asayiş

"Liseli oto tamircileri" yılda yaklaşık 2 milyon lira gelir elde ediyor

2023-11-02 12:01 - Gündem

LGS merkezi sınavının tarihinin "2 Haziran 2024" olarak belirlendiğini açıkladı

2023-11-02 11:19 - Eğitim

MEB'in yeni müfredatı gelecek yıldan itibaren kademeli uygulanmaya başlanacak

2023-11-02 11:54 - Eğitim

Gaziantep’te Defin Listesi 02 Kasım Perşembe

2023-11-02 17:43 - Defin Listesi

ÖSYM takvimine göre YKS 8-9 Haziran 2024'te yapılacak

2023-11-06 15:59 - Eğitim

Şehitkamil, Okul Öncesi Eğitimle Geleceği Şekillendiriyor

2023-11-03 16:05 - Eğitim

Gaziantep’te Defin Listesi 04 Kasım Cumartesi

2023-11-04 17:20 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 01 Kasım Çarşamba

2023-11-01 17:04 - Defin Listesi

Gaziantep'te 16 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförüne verilen cezanın gerekçesi açıklandı

2023-11-07 15:07 - Asayiş

İlgili Haberler

Hasan Öztürkmen’den İşçilerin Talepleri İçin Çözüm Önerisi

15:31 - Gündem

53 Çift Mutluluğa Şahinbey’de Evet Dedi

15:27 - Gündem

Nizip Ticaret Odası’nda İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

15:20 - Gündem

Şehitkamil’de Maaşlara Rekor Zam

15:18 - Gündem

Başkan Tahmazoğlu “Halkın Sağlığı Bizim İçin Önemli

15:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Hasan Öztürkmen’den İşçilerin Talepleri İçin Çözüm Önerisi

15:31 - Gündem

53 Çift Mutluluğa Şahinbey’de Evet Dedi

15:27 - Gündem

Nizip Ticaret Odası’nda İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

15:20 - Gündem

Şehitkamil’de Maaşlara Rekor Zam

15:18 - Gündem

Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı kapılarını açtı

15:11 - Ekonomi