?>

Kadın basketbolunda Süper Lig, 8 şehrin takımıyla oynanacak

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon 8 şehirden 15 takım mücadele edecek.

Spor - 2 yıl önce

Ankara

Ligin 44. sezonu 13 Eylül Çarşamba günü oynanacak maçlarla başlayacak. Geçen sezon "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerden dolayı ligden çekilen Hatay Büyükşehir Belediyespor'un lige tekrar dönmesiyle takım sayısı 15'e yükseldi.

Her hafta bir takımın "bay" geçeceği ligde ilk 8'e giren takımlar play-off bileti alacak. Son iki takım ise küme düşecek.

8 şehirden takım olacak

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon 8 şehrin ekibi yer alırken, en fazla başkent Ankara ile İstanbul'dan takım katılım gösterecek.

Ankara ve İstanbul'dan dörder, Mersin'den iki, Antalya, Bursa, Hatay, Kocaeli ve Kayseri'den ise birer takım ligde yer alacak.

Ankara'dan OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, BOTAŞ ve Çankaya Üniversitesi, İstanbul'dan ise Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring, Beşiktaş ve Emlak Konut ligde yer alacak.

Mersin'i ÇBK Mersin ile İlkem Yapı Tarsus Spor, Antalya'yı Antalya Toroslar Basketbol, Bursa'yı Bursa Uludağ Basketbol, Hatay'ı Hatay Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli'yi İzmit Belediyespor, Kayseri'yi de Melikgazi Kayseri Basketbol temsil edecek.

Hatay Büyükşehir Belediyespor evinde sahaya çıkacak

Geçen sezon deprem nedeniyle ligden çekilen Hatay Büyükşehir Belediyespor, maçlarını Hatay'a oynayacak.

Akdeniz temsilcisi maçlarına Hatay Merkez Spor Salonu'nda çıkacak.

Avrupa kupalarında 8 Türk takım mücadele edecek

Avrupa kupalarında bu sezon Türkiye'yi 8 kadın basketbol takımı temsil edecek.

Fenerbahçe Alagöz, şampiyon unvanıyla Kadınlar Avrupa Ligi'nde yer alacak. Fenerbahçe'nin dışına ÇBK Mersin de Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele verecek. Beşiktaş ise Avrupa Ligi'ne kalabilmek için ön eleme turunda Polonya'nın Palkowice takımıyla karşılaşacak.

Galatasaray Çağdaş Faktoring, Emlak Konut, Bursa Uludağ Basketbol ile Melikgazi Kayseri Basketbol, FIBA Avrupa Kupası gruplarında mücadele edecek.

Elemelerde Portekiz'in Sportiva Azoris Hotels takımıyla eşleşen Antalya Toroslar Basketbol ise tur atlaması halinde gruplara kalacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Depremden etkilenen Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te bu yıl da üniversiteler doldu

2023-09-09 13:14 - Eğitim

Liselerde sınıf tekrarı, devamsızlık ve açık öğretime geçişlere ilişkin düzenleme

2023-09-08 15:01 - Eğitim

Gaziantep'te 100 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye desteği

2023-09-07 14:35 - Eğitim

Depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye eğitim ve öğretime hazır

2023-09-09 13:06 - Eğitim

Okuma yazma kursuna katılan "Antepli" kadınlar yaşamlarını kolaylaştırıyor

2023-09-08 14:31 - Eğitim

Türkiye genelindeki 20 milyonu aşkın öğrenci ders başı yaptı

2023-09-11 11:07 - Eğitim

Japonya, Ay'a iniş aracı taşıyan H2A roketini uzaya gönderdi

2023-09-07 08:39 - Teknoloji

Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması'na başvurular başladı

2023-09-10 16:38 - Teknoloji

Togg'un Gemlik'teki Teknoloji Kampüsü'nde devam eden çalışmalar görüntülendi

2023-09-06 10:39 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan, eski bakan Necmettin Cevheri için taziye mesajı

2023-09-06 01:11 - Siyaset

İlgili Haberler

Burak Yılmaz istifasından döndü, yeniden dümene geçti!

23:00 - Spor

Gaziantep Kurtuluş Kupası’na Erdem Koleji’nin genç yetenekleri damga vurdu

14:25 - Spor

SANKO Okulları’nın okçuluk başarısı

19:39 - Spor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Basketbolda namağlup unvanla şampiyonu

10:24 - Spor

Gaziantep'in şampiyonları, Şahin ile bir araya geldi

10:19 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş