?>

İzmir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda coşkuyla kutlandı. Kentin çeşitli bölgelerindeki okullardan gelen çocukların renkli gösterileriyle bayram şenlik havasında geçti.

Gündem - 3 yıl önce

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda coşkuyla kutlandı. Kentin çeşitli bölgelerindeki okullardan gelen çocukların renkli gösterileriyle bayram şenlik havasında geçti.

İzmir'de Valilik tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla tören başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayraklar öğrenciler tarafından göndere çekildi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordu Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı.

"23 Nisan, birlik ve beraberlik arzumuzun can bulmasıdır"

Törende konuşma yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok ilimizi etkileyen deprem felaketinde yaralananlara şifa, hayatını kaybedenlere ise rahmet diledi. Yentür, 23 Nisan 1920 tarihinde bitti denilen yerden ayağa kalkıldığını vurgulayarak, "İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu günlerde tüm imkansızlıklara ve zorluklara rağmen verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran ecdadımız, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisini açmış ve egemenliğimizi tüm dünyaya ilan etmiştir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin şiarıyla 103 yıl önce bugün, umutla, inançla ve dualarla bir Cuma namazı sonrası açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi kahramanca sürdürmekte olduğumuz kurtuluş mücadelemizin haklılığına meşruiyet, kuvvet kazandırmıştır. İstiklal mücadelemizin yönetim merkezi, Cumhuriyetimizin ilanının da karar merci olmuştur" sözlerine yer verdi.

Çocukların gösterileri damga vurdu

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan resmi törene vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Her yaştan öğrenci meydanda yoğunluk oluştururken, meydanda yaklaşık bin 500 öğrenci sahne alıp bayraklar eşliğinde görsel bir şölen oluşturdu. Çocuk bayramını kutlamak için bir araya gelen çocuklar, birbirinden renkli gösteriler sundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, özel harekat polisleriyle bayramlaştı

2023-04-22 19:08 - Gündem

14 yaşındaki çocuk, tabancayla oynarken kuzenini öldürdü

2023-04-23 00:09 - Gündem

Türk bilim insanları atmosfer araştırmalarını Beyaz Kıta'ya taşıdı

2023-04-22 11:39 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kahramanmaraş’ta önemli açıklamalar

2023-04-23 01:38 - Gündem

Kahramanmaraş’ta ilk afet konutları teslimi gerçekleşecek

2023-04-22 15:09 - Gündem

Çocuk görüşme merkezleri 4 il ve 15 ilçede daha hizmete giriyor

2023-04-23 12:08 - Gündem

Alparslan Büyük Selçuklu 53.bölüm fragmanı ezberleri bozdu! Kimsenin ummadığı gelişme

2023-04-23 10:09 - Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

2023-04-23 01:38 - Gündem

Bakan Kurum 'Yarısı Bizden'i anlattı: En geç 2 yıl içerisinde evleri teslim edeceğiz

2023-04-22 02:09 - Ekonomi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ağzından kaçırdı! Kirli pazarlığı ifşa etti

2023-04-22 08:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye'de GSS borçları siliniyor: 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme Meclis yolunda

15:48 - Gündem

MÜSİAD Gaziantep’te Kadın Girişimciler İki Gün Boyunca Buluştu

14:59 - Gündem

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN “KALEMDEN KALBE” HÜSN-İ HAT SERGİSİ

14:51 - Gündem

Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi kardeşliğin destanına ev sahipliği yapıyor

14:43 - Gündem

Nizip’in yıldızları GAİB ödülleri’nde parladı

13:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Dolar/TL bugün ne kadar? (18 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:32 - Ekonomi

Talep arttı, gram altın zirveye yaklaştı: İşte 18 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

08:27 - Ekonomi

Kaza yapmaktan milimlerle kurtuldu ama Gaziantep polisinin radarına takıldı!

16:31 - Asayiş

Türkiye'de GSS borçları siliniyor: 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme Meclis yolunda

15:48 - Gündem

MÜSİAD Gaziantep’te Kadın Girişimciler İki Gün Boyunca Buluştu

14:59 - Gündem